Cum să îți cureți telefonul mobil, eficient

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cum să îți cureți telefonul mobil, eficient

Telefonul mobil ascunde pericole pe care nu trebuie să le ignoram, căci putem avea unele probleme de sănătate. Celularul poate deveni un adevărat magnet pentru virusuri.

Microorganismele se adună pe telefon din cauza folosirii lui intense în diverse medii, de-a lungul unei zile. Telefonul este o „gazdă” bună pentru virusuri, iar apropierea lui de căile respiratorii nu este deloc benefică sănătații noastre.

„Telefoanele celulare sunt de zece ori mai murdare decât scaunul de toaleta”, afirmă Chuck Gerba, profesor de microbiologie la Universitatea din Arizona, SUA.

„Utilizatorii se confrunta cu o problemă, căci soluțiile de curățare prea tari nu sunt recomandate de producătorii de telefoane. Astfel, ele rămân murdare, iar afecțiuni contagioase precum gripa se transmit foarte ușor”, a adaugat el.

Ca să eviţi orice probleme, este bine să-l ţii mereu curat.

„Alegeţi o lavetă de hârtie şi îmbibaţi-o cu puţin alcool medicinal şi apoi curăţaţi telefonul cu atenţie. Nu este necesar să folosiţi mult alcool, doar cât să umeziţi hârtia. Ştergeţi ecranul, carcasa şi marginile telefonului. Aşa vor dispărea peste 99% dintre microbi”, a declarat expertul.

Vizionaţi şi clipul de mai jos, pentru a vedea cele mai bune metode de a vă menţine telefonul cât mai curat posibil.
Te-ar mai putea interesa: