Cum să alegi bradul de Crăciun potrivit

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cum să alegi bradul de Crăciun potrivit

An de an ne confruntăm cu experiența de a alege bradul de Crăciun potrivit… acel brad care, în viziunea fiecăruia dintre noi este cel perfect!

Și totuși, deși repetăm această experiență anual, se poate întâmpla ca bradul ales să nu fie exact pe măsura așteptărilor. Iată câteva sfaturi care îți vor fi de folos pentru alegerea unui brad de Crăciun și pentru a-l menține într-o stare proaspătă pentru mai mult timp.

Tipsuri pentru atunci când pornești în căutarea bradului

  • Înainte de a merge să cumperi bradul de Crăciun, este recomandat să faci câteva măsurători: măsoară înălțimea camerei în care alegi să amenejazezi bradul, ca să fii sigur că nu aduci acasă o imensitate de copac. De asemenea, ar fi recomandat să măsori și diametrul suportului, ca să fii sigur că tulpina intră fără probleme, fără să mai fie nevoie de alte ajustări.
  • În momentul în care ați pus ochii pe un brad care vă place, plimbați-vă degetele de-a lungul acelor și zdruncinați puțin copacul. Dacă acesta este proaspăt, acele ar trebui să fie flexibile și să cadă cât mai puține.
  • Asigurați-vă că tulpina copacului este dreaptă și are cel puțin 15 centimetri, de la terminarea crengilor în jos. În acest mod, vei ști sigur că își va păstra echilibrul atunci când îl aranjezi în suport.

Cum să menții mirosul proaspăt pentru mai mult timp și să eviți căderea timpurie a acelor

  • Dacă nu intenționezi să împodobești bradul imediat ce l-ai cumpărat, este recomandat să îl pui într-o găleată cu apă caldă, într-o cameră neîncălzită, departe de vânt și frig.
  • Când vă hotărâți să aduceți bradul în casă, utilizați un suport care are și spațiu în care să pui apă.
  • Păstrați copacul bine udat! Apa împiedică uscarea și desprinderea acelor, parfumul său natural persistând pentru mai mult timp. Brazii pot avea nevoie de câțiva litri de apă pe zi, deci verificați nivelul apei din suport la câteva ore.
  • Nu adăugați nimic în apă! Deși unii oameni susțin că unele suplimente cum ar fi aspirina, apa de sodiu, înălbitorul, sarea sau zahărul păstrează copacii mai proaspeți, experții spun că apa curată este singura potrivită.
Te-ar mai putea interesa: