Cum să adormi mai repede: tipsuri pe care să le încerci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cum să adormi mai repede: tipsuri pe care să le încerci

Este frustrant să vezi că te-ai pus în pat la ora 22:00, iar până la ora 00:00 nu ai reușit să adormi… mai ales atunci când a doua zi trebuie să te trezești la o anumită oră matinală. De asemenea, este la fel de enervant să constați că să te forțezi să adormi, pur și simplu, nu funcționează!

Dacă întâmpini astfel de probleme, iată câteva tipsuri care ar putea să te ajute!

  1. Mănâncă ceva dulce!

Un studiu japonez, despre somn, desfășurat recent pe rozătoare, a constatat că componentele active din trestia de zahăr au redus stresul și au dus la un somn mai liniștit. Compusul, numit octacosanol, a redus nivelul unui marker de stres numit corticosteron, ceea ce, se pare, a determinat somnul mai liniștit.

Suplimentele cu octacosanol s-au dovedit a fi sigure la om, spun cercetătorii, iar stresul poate fi un factor major care împiedică somnul. Deci, cercetătorii cred că octacosanolul poate fi folosit ca o terapie eficientă pentru persoanele care suferă de insomnie indusă de stres, potrivit informațiilor de pe Men’s Health.

Se găsește și în alte alimente, inclusiv tărâțe de orez, germeni de grâu și ceară de albine.

  1. Bea lapte!

Laptele conține lactalbumina proteică. Această proteină conține cantități mari de aminoacizi triptofan, producând melatonina, hormonul care induce somnul, explică cercetătorii.

Studiile arată că dietele bogate în triptofan (inclusiv albușurile de ou și semințele de dovleac) contribuie la îmbunătățirea somnului. Mai mult, calciul din lapte facilitează absorbția triptofanului în creier.

  1. Mergi în pat, doar atunci când ești pregătit de somn!

Dacă te-ai găsit vreodată în pat, incapabil să dormi, ai experimentat ceea ce cercetătorii numesc „excitare condiționată”, care este cauzată de practicarea în pat a diverse lucruri care ți-au antrenat creierul să te țină treaz mai degrabă decât să stimuleze somnul. Spre exemplu, verificarea mailurilor de serviciu, pe telefon.

  1. Oprește căldura în cameră!

Studiile au arătat că, pentru un somn de calitate, este bine să fie ceva mai răcoare în cameră. Pentru beneficii optime, temperatura ar trebuie să fie undeva între 15.5 și 20.5 grade Celsius.

Acest lucru ajută la scăderea temperaturii de bază a corpului, declanșând un proces care inițiază somnul.

  1. Încearcă meditația!

Uneori, creierul are nevoie de puțin mai mult ajutor și îndrumare pentru a adormi, iar meditația este o tendință de somn în creștere care funcționează. Un studiu din 2015 a constatat că meditația a contribuit la îmbunătățirea calității somnului la adulții mai în vârstă, reducând „îngrijorarea, reflectarea și tulburările de dispoziție”, susțin informațiile de pe Men’s Health.
Te-ar mai putea interesa: