Cum să nu-ți distrugi ochii în fața computerului

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cum să nu-ți distrugi ochii în fața computerului

Tot mai multe persoane utilizează computerul la job. Acesta a devenit indispensabil, însă, deși ne ușurează semnificativ munca, ochii noștri au de suferit. Cel puțin dacă nu îi protejăm.

Dacă și tu practici o activitate sedentară care presupune statul la birou și utilizarea constantă a computerului, ai în vedere câteva metode despre cum să-ți protejezi ochii!

Cum să-ți protejezi ochii de statul în exces la computer

  • Fă-ți un examen oftalmologic complet! Este principalul pas pe care îl puteți face pentru a evita problemele cu ochii. Astfel, dacă a trecut mai bine de un an de când nu ai mers la un control oftalmologic, este momentul să faci o programare în acest sens. Totodată, nu ezitați să spuneți medicului cât de mult timp petreceți în fața ecranului zilnic.
  • Utilizează o iluminare corespunzătoare! Ochii pot fi adesea afectați de lumina ecranului prea strălucitoare. Astfel, când utilizați un computer, este recomandat să aveți o lumină ambientală moderată. Totodată, s-a constatat că lumina flourescentă suspendată afectează destul de mult ochii. Dacă ați observat acest lucru, evitați acest tip de lumină, și înlocuiți-o cu lumină incandescentă sau cu halogen, provenită de la o sursă indirectă (lampadare).
Te-ar mai putea interesa: