Cum să faci față interacțiunilor cu persoane negative

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cum să faci față interacțiunilor cu persoane negative

Tuturor ni se mai întâmplă ca ziua să ne fie complet dată peste cap de un prieten sau coleg de la job. Fie că e vorba de cineva care se plânge continuu, sau poate de o persoană care găsește nod în papură la orice lucru, interacțiunile cu diverse persoane negative pot fi extrem de obositoare.

Astfel, pentru a nu cădea în „mrejele” acestora și pentru a nu ne lăsa influențați de pesimismul lor, este recomandat să utilizăm următoarele strategii!

Cum să faci față interacțiunilor cu persoane negative

  • Setează limite! În astfel de situații, nu trebuie să te simți presat să asculți aberațiile unor persoane negative. De ce să lași energia lor negativă să te molipsească? Astfel, dacă se întâmplă să aveți interacțiuni cu persoane pesimiste, aveți grijă ca acestea să fie cât mai scurte. E drept că nu puteți schimba modul de gândire al unor astfel de persoane, dar asta nu înseamnă că trebuie să le dați apă la moară.
  • Evitați persoanele veșnic nemulțumite! E vorba de acele persoane care se plâng continuu de viața lor, dar nu fac nimic să o îmbunătățească. Nu găsesc nicio soluție. Astfel, dacă un coleg de la muncă arată semne ale unui astfel de comportament, mai bine retrage-te din conversație, decât să ajungi să fii afectat de modul său pesimist de a gândi.
  • Îndepărtați din echipă acele persoane care au comportament negativ! Chiar dacă un membru din echipă dă dovadă de un astfel de comportament, este suficient ca acesta să afecteze filosofia și cultura organizațională. Desigur că primul pas este să aveți o discuție și să îi oferiți șansa să se schimbe, însă, dacă acest lucru nu se întâmplă, nu lăsa ca acest comportament toxic să influențeze toți membrii echipei.
  • Nu răspundeți comentariilor critice și răutăcioase! Cea mai bună metodă este să ignorați comentariile negative. Controlați-vă emoțiile și încercați să evitați astfel de conflicte inutile.
  • Nu analiza situația mai mult decât este cazul! Uneori, aceste persoane negative pot acționa irațional. Este în zadar să găsiți o explicație pentru acțiunile lor. Mai mult decât atât, ia toate măsurile necesare pentru ca faptele lor să nu te afecteze emoțional și, de ce nu, să îți ruineze starea de zen.
  • Dezvoltă un sistem de sprijin! Asigură-te că ai în jurul tău cât mai multe persoane pozitive, indiferent că e vorba de prieteni, colegi sau membrii familiei. În acest mod, ai la cine să apelezi pentru sfaturi, în situația în care o persoană negativistă vrea să-ți intre pe sub piele.
  • Emană pozitivitate! Adoptă o atitudine optimistă și o stare de bine. Gândește-te că acestea sunt mult mai importante decât să lași diverse persoane negative să-ți strice bunăstarea.
Te-ar mai putea interesa: