Cum combini corect vinul italian cu mancarea?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cum combini corect vinul italian cu mancarea?

Stii cum e! Pana si tu poti strica gustul mancarii, daca nu stii cum sa o combini. Mi-am propus ca in seara asta sa merg in Centrul Vechi si sa mananc asa cum o fac italienii. Imi e dor de bucataria lor si, mai ales, imi este dor de combinatiile fericite dintre vinul lor si mancarea aceea specifica.

Stii care este baiul, insa! Mi s-a mai intamplat sa dau si gres. Nu, nu a existat neaparat un vinovat, a fost, mai degraba, lipsa de documentare. Mi se intampla rar, dar mi se intampla.

Revenind la oile noastre… Nu mai este nevoie sa-ti spun ca mancarea poate distruge bautura sau bautura poate distruge mancarea daca nu sunt combinate corect. Astazi m-am gandit sa vorbim despre 5 dintre cele mai misto vinuri italienesti si cu ce ar trebui sa le combinam ca sa nu ratam cele mai ales gusturi.

1. Daca alegi sa bei, spre exemplu, Pinot Grugio este musai sa mergi pe fructe de mare, saltimboca de pui, trenette cu sos pesto sau branza Gouda. Un soi aromat, plin de personalitate, o bautura care trebuie lasata sa-si spuna povestea.

2. Pe de alta parte, daca mergi pe Brunello, lucrurile se schimba la 360 de grade. In acest caz e musai sa alegi ceva puternic ca si mancare si aici ma refer la costita de miel, carne de vita cu sos porcini, rata cu usturoi, carne de vita cu parmezan sau carne de vita piccata.

3. Alaturi de vinurile Amarone, usor fructate, cu aroma care iese in evidenta, trebuie sa pui musai stufat milanez, gorgonzolla sau carne de vita caramelizata.

4. Pentru zilele de sarbatoare sau pentru buzunarele ceva mai pline, italienii recomanda vinurile Barolo si Barbaresco. Alaturi de ele, incearca o friptura de miel, branzaturile vechi sau ciupercile puternice ca si gust si gatite usor piperat. Elimina din start combinatiile cu mancarurile fade.

5. Vinurile toscane te indeamna sa faci alegeri indraznete. Aici nu mai este chiar atat de usor… Mergi pe pastele cu rosii, ciuperci si carnati sau cacciatore cu pui condimentat.

Eu mi-am facut o idee despre ce o sa servesc in seara asta in Centrul Vechi. Tu?