Cum să alegi cel mai bun pepene verde

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cum să alegi cel mai bun pepene verde

Vara este sezonul pepenilor și probabil mulți dintre noi așteaptă acest anotimp tocmai ca să se bucure de savoarea unui pepene verde delicios. Sau galben… după preferințe!

Totuși, deși e vară și probabil ne-am aștepta ca toți pepenii să fie zemoși, suculenți și supeeeer dulci, cred că nu suntem singurii care ne-am luat țeapă în această privință.

Pentru a evita asftel de experiențe neplăcute și pentru a nu mai rămâne cu buza umflată, uite câteva aspecte de care să ții cont atunci când cumperi un pepene verde. Respectându-le, vei avea siguranța că, odată ajuns acasă, te vei bucura de savoarea inegalabilă a acestuia.

Cum să alegi un pepene verde bun

Pepene verde – zonă galbenă

  • Uită-te la petele galbene după un pepene verde! Poate mulți dintre noi avem tendința să evităm acei pepeni care au pete galbene prea mari… Rău facem, pentru că aceia sunt cei mai buni. Acea zonă galbenă reprezintă locul în care pepenele a avut contact cu solul. Totodată, această pată galbenă, uneori spre portocaliu, ne confirmă că un pepene verde este copt și gata de savurat. Acei pepeni care nu au o astfel de zonă „mecită”, ar trebui evitați.

 

„Cicatrici” pepene verde

  • Uită-te la petele maro după un pepene verde! Probabil ați observat că unii pepeni au niște pete maro pe ei ca niște mici cicatrici. Nici acestea nu sunt un semn rău, dimpotrivă! Acestea dovedesc faptul albinele au atins petele de polenizare ale fructului de mai multe ori. Cu cât este mai polenizat, cu atât este mai dulce fructul.
  • Există pepeni „fete” și pepene „băieți”. Cum îi distingi? Băieții au o formă mai alungită și un gust mai apos, în timp ce fetele sunt mai rotunjite și mai dolofane și extreeeem de dulci. În funcție de preferințe, e alegerea ta dacă pleci acasă cu o față sau cu un băiat! J
  • Nu neglija nici dimensiunea! Ca în majoritatea cazurilor, extremele nu sunt recomandate. Nici prea-prea, nici foarte-foarte! Dimensiunea medie este alegerea cea mai bună. Și încă un aspect de care să ții cont: indiferent că alegi un pepene verde mic, unul mare sau unul mediu, în oricare dintre cazuri, greutatea lui trebuie să simtă mai mare decât este. Altfel, riști să cumperi un pepene verde sec.
  • Inspectează codița! Dacă aceasta este uscată, înseamnă că un pepene este copt. Atunci când codița este încă verde, cel mai probabil pepenele a fost cules mult prea devreme și cu siguranță nu este suficient de copt.

Acum că ai ales cel mai bun pepene verde, nu rămâne decât să îl feliezi, să îi scoți semințele, îl pui puțin la frigider, după care te-apuci de înfulecat!