Consumul de bere te fereste de Helicobacter Pylori

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Consumul de bere te fereste de Helicobacter Pylori

Aud tot mai des in jurul meu prieteni care se plang ca au fost diagnosticati cu Helicobacter Pylori. Infectia cu Helicobacter Pylori este cel mai frecvent tip de infectie la om, afectand peste jumatate din populatia globului. Majoritatea persoanelor in al caror tract digestiv se regaseste bacteria, nu prezinta semne sau simptome de boala. in anumite situatii insa, infectia cu aceasta bacterie poate conduce la complicatii serioase, cum ar fi ulcerul gastric sau cancerul de stomac.

Asadar, ce sa-ti zic, este al naibii de periculos aceasta bacterie si, de asemenea, mai stiu ca se scapa foarte greu de ea, cu tot cu tratament.

Mai nou s-au facut, insa, niste descoperiri uluitoare. Se pare ca un consum moderat de bere te pazeste de aceasta bacterie.

Liam J. Murray, MD, impreuna cu colegii sai de la Universitatea Queens din Belfast, U.K., a realizat un studiu, pe un esantion de 10,537 persoane, legat de infectia cu Helicobacter Pylori. Rezultatele au indicat ca un consum moderat de bere poate proteja impotriva infectiei cu aceasta bacterie al carei grad de incidenta la populatia globului este de aproape 50%, iar in Romania de peste 60%. Studiul a aparut in The American Journal of Gastroenterology.

Un pahar sau doua de bere consumate saptamanal scad incidenta infectiei cu Helicobacter Pylori cu 11%, iar 3-6 pahare de bere pe saptamana reduc factorul de risc cu 17%, datorita continutului bogat de substante antibacteriene.

„Helicobacter Pylori este responsabila de multe cazuri de gastrita si ulcer, ducand, intr-o mare masura la cancer gastric. Datorita ingredientelor sale naturale, in special a hameiului, berea poate deveni un inamic natural impotriva factorilor prezenti in mediu si care ne pot ataca sanatatea. Este foarte important sa stim insa ca doar combinata cu un stil de viata sanatos, berea isi poate pune in valoare beneficiile pentru organism”, afirma Dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate şi Nutritie.