Comedia vine in Centrul Vechi. Incepe festCO!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Comedia vine in Centrul Vechi. Incepe festCO!

In perioada 24 mai – 1 iunie 2014  se desfasoara Festivalul Comediei Romanesti – festCo 2014, editia a XII-a.

Festivitatea de deschidere va avea loc sambata 24 mai 2014, incepand cu ora 17:00, in fata Teatrului de Comediei.

Fiind dedicat COMEDIEI ÎN TOATE FORMELE EI, anul acesta festCO este structurat pe doua sectiuni importante.

Sectiunea IN cu spectacole produse de catre teatrele de stat si semnate de Silviu Purcarete, Alexandru Dabija, Victor Ioan Frunza, Mircea Cornisteanu, Felix Alexa, Vlad Massaci, Gianina Carbunariu.

Sectiunea OFF ce cuprinde la randul sau mai multe sectiuni. Cea mai vizibila dintre acestea este cea dedicata spectacolelor de comedie romaneasca produse în ultima stagiune în teatrele independente.

Comedia vine si în multe alte forme prin intermediul evenimentelor conexeLansarile de carte sunt numeroase în acest an. Volumele de memorii semnate de Radu Beligan si Marin Moraru vor fi urmate de sesiuni de autografe.

Un proiect editorial al festCO este lansarea unui volum colectiv de poezie – Salonul Ludicilor ce cuprinde poezii semnate de 22 de poeti printre care Emil Brumaru, Mircea Dinescu, Florin Iaru, Horatiu Malaele, George Stanca. Vor fi lansate si alte carti semnate de Cristina Modreanu, Liviu Ornea, Simona Tache, Mihai Radu.

In cadrul aceluiasi festival, va avea loc vernisajul unei expozitii de fotografii cu Radu Beligan – Omagiu comediei si vernisajul unei expozitii de caricaturi semnate de Horatiu Malaele – H’ora Comica.

Festivalul va avea în acest an si o publicatie proprie – Iluzia Comica – ziar ce va reflecta evenimentele acestei editii, dar si întamplari din trecutul Teatrului de Comedie.

Duminica 1 iunie GALA COMEDIEI ROMANESTI va închide festCO 2014. In cadrul acestui eveniment se vor decerna premiile Festivalului Comediei Romanesti editia a XII–a si premiile Concursului de Comedie Romaneasca, editia a IX-a. De Ziua Internationala a Copiilor, copiii actorilor Teatrului de Comedie vor lua locul parintilor pe scena. Seara se va încheia cu spectacolul Suflet Romanesc, un one-man-show sustinut de Dan Puric.

In acest an dialogurile festCO sunt sustinute de scriitorul Radu Paraschivescu si de profesorul de filozofie Dan Panaet. Publicul este invitat în fata Teatrului de Comedie la vizionarea unor filme romanesti de comedie. Intrarea va fi libera si la spectacolele de teatru pentru copii si tineret – Teatrul „Ion Creanga”, Teatrul Tandarica si Fundatia Mereu Aproape.

Biletele sunt puse în vanzare online si la casele de bilete ale salilor la care se joaca spectacolele. (Teatrul de Comedie, Teatrul National Bucuresti, Teatrul Odeon, Opera Nationala Bucuresti, Centrul Cultural pentru Unesco „Nicolae Balcescu”, Teatrul Tandarica, Teatrul Ion Creanga, Godot Cafe-Teatru, Teatrul de Arta, În Culise Teatru Pub, Teatrul Mignon)

Desen: Horatiu Malaele

Conceptie si realizare grafica: Mihai Zgondoiu
Te-ar mai putea interesa: