Cina romantica, minune pentru sanatatea ta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cina romantica, minune pentru sanatatea ta

Prietene, iti spun ceva! De acum inainte cand iubita o sa te roage sa-i organizezi o cina romantica, la lumina lumanarilor, sa nu care cumva sa o refuzi pentru ca o sa ai mari probleme de sanatate. Nu te gandi ca iubita ta se va opri la prima vrajitoare, nu, nicidecum, se pare ca fumul emanat de lumanarile aprinse are efecte benefice

asupra inimii. Asadar, pe langa cheful de amor pe care il va avea cu siguranta iubita ta, inima ta o sa fie si mai strong, numai bine ca sa-ti pui in aplicare toate fanteziile.

In timpul studiului au fost monitorizate inimile a 13 voluntari, barbati si femei, in timp ce inhalau aer pompat intr-o mica incinta. In unele cazuri, in aerul respirat se afla si fum produs de lumanari aprinse, lumanari simple, fara adaos de arome sau alte substante. In cazul indivizilor care au inhalat fumul de la lumanari s-a constatat ca ritmul cardiac s-a imbunatatit.

“Ritmul cardiac al tuturor oamenilor variaza in mod natural, devenind ceva mai rapid cand inspiram decat atunci cand expiram. Este perfect normal si constituie un semn ca mecanismele care regleaza ritmul cardiac functioneaza corect. Dar aceasta variatie normala incepe sa isi piarda din precizie pe masura ce inaintam in varsta si dezvoltam tulburari cardiace”, spun specialistii.

Oamenii de stiinta cred ca particulele minuscule de sodiu si potasiu care, alaturi de funingine, intra in componenta fumului lumanarilor ar fi responsabile de efectul asupra inimii. Aceste doua elemente chimice sunt implicate in mod esential in reglarea ritmului cardiac si in transmiterea semnalelor celulare in organism.

American Chemical Society a avertizat ca lumanarile din ceara de parafina, cel mai des intrebuintate, elimina in aer substante potential periculoase, asociate cu cresterea riscului de cancer, astm si eczeme. Specialistii asociatiei recomanda utilizarea lumanarilor din ceara de albine si a celor de soia.
Te-ar mai putea interesa: