Ciclismul ne ajută să ne menținem mai tineri, într-o varietate de moduri

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

Ciclismul ne ajută să ne menținem mai tineri, într-o varietate de moduri

Exercițiile fizice precum ciclismul pot împiedica efectele îmbătrânirii, menținând persoanele tinere, într-o varietate de moduri, a constatat un studiu recent.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au comparat datele unor bicicliști amatori cu ale unor persoane care practică ciclismul cu regularitate. Cicliștii de sex masculin care au participat la studiu trebuiau să parcurgă 100 km în mai puțin de 6,5 ore, în timp ce femeile trebuiau să parcurgă 60 km în 5,5 ore.

Grupul de control a fost constituit din 75 de persoane sănătoase, cu vârste între 57 și 80 de ani, care nu practică mișcare fizică, și 55 de adulți tineri, cu vârsta între 20 și 36 de ani.

Constatările au arătat că persoanele care practică regulat ciclismul, par să-și mențină o stare de sănătate bună, din mai multe puncte de vedere.

Mai exact, rezultatele au arătat că cicliștii își conservă masa musculară și forța, odată cu înaintarea în vârstă. De asemenea, aceștia și-au menținut niveluri stabile de colesterol și grăsime corporală. Mai mult, în cazul bărbaților, nivelurile de testosteron au rămas ridicate, informează The Independent.

Mai surprinzător decât atât este faptul că efectele ciclismului împotriva îmbătrânirii, par să se extindă chiar și la sistemul imunitar.

Un organ numit timus care face celulele imune numite celule T , începe să se micșoreze, în mod normal, începând cu vârsta de 20 de ani. În cadrul cercetării, s-a constatat că timusurile cicliștilor mai în vârstă au generat la fel de multe celule T, ca în cazul persoanelor mai tinere.

Profesorul Janet Lord, director al Institutului de Inflamare și îmbătrânire de la Universitatea din Birmingham, a declarat: „Hipocrate în 400 î.Hr. a spus că exercițiul este cel mai bun medicament al omului, dar mesajul său a fost pierdut în timp și suntem o societate din ce în ce mai sedentară.” Potrivit acestuia, un aspect important al cercetării este că rezultatele sale deconstruiesc mitul potrivit căruia înaintarea în vârstă ne face să fim mai fragili.
Te-ar mai putea interesa: