Cercetătorii confirmă: uite care e cea mai bună metodă să slăbești și să te menții

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cercetătorii confirmă: uite care e cea mai bună metodă să slăbești și să te menții

Dacă îți dorești să slăbești, poate fi destul de dificil să reziști tentației unor remedii rapide și diete drastice… totuși, dacă îți dorești să obții rezultate pe termen lung, ar trebui să te conformezi că astfel de rezultate nu se obțin din 2 pași și 3 mișcări.

Exact asta susține și cel mai nou studiu de profil: cea mai bună strategie să slăbești și să te menții, este să pierzi câte o cantitate mică în fiecare săptămână. Astfel, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Drexel din SUA, soluția pentru a obține greutatea dorită este reducerea constantă, nu drastică a caloriilor.

Potrivit independent.co.uk, pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii au analizat 183 de persoane obeze și supraponderale, cu vârste între 18 și 65 de ani (85% dintre acestea erau femei). Participanții au fost supuși unui program de slăbit care s-a desfășurat pe parcursul unui an. În cadrul programului au avut loc schimbări ale meselor, reducerea numărului de calorii și creșterea nivelului fizic de activitate.

S-a constatat că persoanele care s-au conformat acestui program fără întrerupere, au pierdut mai mult în greutate pe parcursul unui an, decât persoanele care au urmat dieta yo-yo, în ciuda faptului că cea din urmă dietă a dat mai bine randament în primele săptămâni. De asemenea, cei din prima categorie au fost capabili și să-și mențină greutatea astfel dobândită.

În acest sens, conducătorul studiului, Dr. Emily Feig, susține că atunci când aplicăm un program de slăbit, este important nu doar să avem grijă la ceea ce consumăm și la activitatea fizică desfășurată. Dacă ne dorim ca rezultatele obținute să se mențină, este nevoie să dăm dovadă de constanță.

Un alt lucru interesant descoperit de cercetători este că nu contează cât de mult muncesc oamenii pentru a pierde în greutate, dacă nu dau dovadă de constanță și echilibru. Astfel, 2/3 dintre persoanele care au atins greutatea dorită, au ajuns să se îngrașă la loc în următorii 3 ani.

Deci, concluzia este următoarea: dacă îți dorești să slăbești și să te menții, este nevoie de un plan de pierdere în greutate pe care să îl poți urma fără întrerupere, pentru o perioadă îndelungată de timp. De asemenea, trebuie să ținem cont că e mai sănătos și mai eficient să slăbim puțin și treptat, dar sigur, decât mult, într-o perioadă scurtă de timp!
Te-ar mai putea interesa: