(Centrul Vechi) The Artist în Huffington Post

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

(Centrul Vechi) The Artist în Huffington Post

Faima cluburilor şi restaurantelor din Centrul Vechi a depăşit, de multă vreme, graniţele ţării. De la New York Times, la The Guardian si Huffington Post, jurnaliştii străini par să aprecieze mai mult decât cei de la noi cea mai tare zonă de distracţie din România.

În timp ce mass-media românească prezintă în mare parte doar descrieri negative ale Centrului Vechi, unele de-a dreptul apocaliptice – vezi cele legate de “sutele” de clădiri aflate în pericol de prăbuşire (reliatatea arată că doar 7% din imobilele din Centrul Vechi au bulină – n.r.), jurnaliştii de la Huffington Post remarcă un lucru absolut incredibil – faptul că avem unul dintre cele mai spectaculoase restaurante din lume.

Este vorba de The Artist, un restaurant de lux pe care îl plasează în fruntea topului celor mai interesante locuri de luat masa din lume.

«La The Artist, aşa si cum numele sugerează, fiecare fel de mâncare este o operă de artă, în fiecare farfurie sau platou remarcăm culorile roșiilor, cremelor, sparanghelului ca într-o lucrare a unui pictor”, scrie autorul articolului, Heather Keleher, un cunoscut jurnalist de travel, autoarea best-seller-ului ‘Waiting for Sunrise’.

”Dincolo de felurile din menu, bucătarul din The Artist este fericit să creeze tot timpul noi feluri de mâncare. Desertul este cireașa de pe tort a acestui restaurant fabulos”, mai spune aceasta.

În topul întocmit de Heather Keleher, restaurantul românesc devansează localuri de lux precum Osteria Di Giovanni, din Florența-Italia, Chez Vrony, din Zermatt-Elveția, Gam Gam – Venetia-Italia, La Parrala Paella Resto Bar din Granada, Spania sau NoMI, din Chicago, Illinois-SUA.

Relatam, zilele trecute, despre un alt articol elogios, apărut în celebrul New York Times, unde jurnaliștii americani remarcau abundenţa de clădiri de secol XIX construite în stil neoclasic și neo-baroc, alături, bineinteles, de bucătăria extraordinară din Centrul Vechi, născută tocmai din competiția acerba.

The New York Times trecea în revistă şi câteva dintre locurile recomandate din Centrul Vechi, de la Grand Cafe Van Gogh şi The Artist, la Hotel Rembrandt, restaurantul turcesc Divan, cele cu specific românesc Lacrimi si Sfinti şi Caru’ cu Bere, dar şi spectaculoasa librărie Cărturești Carusel.

Faptul că astfel de publicatii prestigioase, cunoscute pe plan mondial, relatează despre Centrul Vechi reprezintă încă o dovadă că această zonă unică şi spectaculoasă a Capitalei trebuie salvată şi că este nevoie ca autorităţile, împreună cu patronii localurilor, să găsească o variantă de compromis pentru ca barurile, cluburile, restaurantele şi magazinele din Centrul Vechi să îşi continue activitatea, bineinteles în conditii de siguranţă maximă.