Centrul Vechi, în Le Monde! Parisul Balcanilor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Centrul Vechi, în Le Monde! Parisul Balcanilor

Jurnaliştii de la Le Monde au dedicat un material excelent turiştilor care vor să viziteze capitala României. Bucureşti, micul Paris al Balcanilor, aşa cum îl denumesc francezii, are un farmec aparte dat de abundenţa de cluburi, cafenele, magazine şi obiective turistice, cele mai multe concentrate în Centrul Vechi, un fel de SoHo al României.

În Bucureşti, cea mai ieftină capitală europeană, un drum cu taxiul de trei sferturi de oră de la aeroport în centrul oraşului costă în jur de 40 de lei, adică 8 euro, afirmă jurnaliştii francezi, care pomenesc şi de existenţa autobuzului express 783, unde biletul este echivalentul a 1,50 euro pe călătorie.

Prima impresie legată de Bucureşti este una în care luxul se amestecă cu plăcerea. Oraşul se dezvoltă într-un ritm dinamic, iar clădirile vechi, cu aer franţuzesc, se amestecă cu noile construcţii, cu iz modern.

Le Monde vorbeşte în primul rând de Calea Victoriei pe care o trec ca fiind obligatoriu de vizitat în mini-ghidul pe care îl prezintă în articol. Ateneul Român, Biserica Sf. Nicolae, Cercul Militar, Galeria Naţională de Artă, Muzeul George Enescu, Palatul Cantacuzino şi Piaţa Revoluţiei sunt alte câteva obiective de vizitat într-o vizită de trei zile la Bucureşti.

În a doua zi, turiştii sunt îndemnaţi să meargă să viziteze Muzeul Ţăranului Român, iar apoi să ia masa la unul dintre restraurantele de faimă ale Bucureştiului, precum Caru cu Bere, din Centrul Vechi

În fine, în a treia zi, jurnaliştii de la Le Monde îi îndeamnă pe turişti să vadă fascinantul Centru Vechi, cu clădirile vechi de pe Lipscani, cu cluburile, restaurantele şi puburile originale.

Francezii au rămas uimiţi de arhitectura librăriei Cărtureşti şi de originalitatea Hanului lui Manuc, un loc în care turiştii pot să savureze cele mai spectaculoase feluri de mâncare tradiţională românească.

După-amiaza este rezervată Casei Poporului, a doua clădire administrativă ca mărime din lume, după Pentagon, iar seara trebuie rezervată unei cine speciale la restaurantul Joseph by Joseph Hadad.

Câteva sugestii interesante, nu-i aşa? Voi ce aţi mai trece pe lista celor mai interesante locuri de vizitat din Bucureşti?

Le Monde – foto colaj by OrasulVechi.ro
Te-ar mai putea interesa: