Cele mai tari plaje europene

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cele mai tari plaje europene

Niciodată nu e prea devreme să te gândești la vacanța de vară, așa că te întâmpinăm cu câteva recomandări în care soarele, nisipul fin și relaxarea sunt principalele ingrediente.

5 plaje europene pe care e musai să le vizitezi

  • Navagio, Zakynthos, Grecia

Este una dintre cele mai apreciate și, totodată, exclusiviste plaje din Grecia. Această plajă (cunoscută și sub denumirile de plaja epavei sau plaja contrabandiștilor) pare un colț de rai, izolat de restul civilizației. Plaja nu este accesibilă decât cu vaporul, însă acesta nu reprezintă un impediment pentru miile de turiști care se aventurează în acest colț ascuns de lume pentru a se delecta măcar câteva momente cu imaginea formidabilă a stâncilor uriașe, a plajei cu nisip fîn și a albastrului transparent al apei mării.

  • Elafonissi Beach, Creta, Grecia

Situată în colțul de sud-vest al Cretei, Elafonissi are o plajă unicat, lungă cât vezi cu ochii. Dar nu cu orice nisip. Nu, ci unul de o superbă culoare roz! Având în vedere această calitate, dar nu numai, Elafonissi este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din lume, o fâșie din nisip roz precum păsările flamingo, scăldată de cele mai azurii ape.

  • Playa de Migjorn, Formenteras, Spania

Orice plajă de pe coasta Formentera, o insulă aflată la doar 18 kilometri de Ibiza, este un adevărat răsfăț. Dar, această plajă micuță, cu dune de nisip, stânci și apă tucoaz este de neuitat.

  • Scala Dei Turchi, Sicilia, Italia

Scala dei Turchi este situată pe coasta sudică a Siciliei în Realmonte, Agrigento. Originea numelui provine de la numeroasele invazii ale piraților turci, iar “scările” sunt formate de Marl erodat, argilă și nămol asemănătoare cu calcitul și calcarul.

  • Durdle Door Beach, Dorset, Anglia

Durdle Door este unul dintre cele mai populare repere din Dorset. Acesta este situat pe Lulworth Estate în sudul Dorsetului și face parte din Coasta Jurasică. Linia de coastă are o mare importanță geologică internațională, aceasta fiind desemnată de UNESCO primul patrimoniu natural mondial al Angliei, în anul 2001. În prezent, Durdle Door face parte din familia de minuni naturale ale lumii, alături de Marele Canion din America și Marea Barieră de Corali din SUA.
Te-ar mai putea interesa: