Cele mai tari muzee din lume, votate de utilizatorii TripAdvisor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cele mai tari muzee din lume, votate de utilizatorii TripAdvisor

Adori să vizitezi muzee în călătoriile tale, atunci cu siguranță te vor interesa câteva informații despre muzeele care i-au impresionat pe călătorii TripAdvisor.

Iată 5 dintre cele mai votate muzee de către utilizatorii TripAdvisor!

Cele mai tari 5 muzee din lume

  • The Metropolitan Museum of Art, New York, SUA

Comprimă 5.000 de ani de pictură și sculptură din întreaga lume. Dincolo de operele marilor artiști, cum ar fi Picasso sau Van Gogh, aici puteți arunca o privire și la creațiile contemporane ale unor artiști în devenire.

Mai mult, aici veți găsi o expoziție anuală de picturi, sculptură, fotografie și alte lucrări de artă ale elevilor de la școala publică din New York, de la pre-grădiniță până la clasa a XII-a.

The Metropolitan Museum of Art

  • Prado National Museum, Madrid, Spania

Muzeul prezintă o mare varietate de lucrări de la trei maeștri spanioli: El Greco, Vasquez și Goya. Una dintre cele mai grandioase opere ale muzeului este „Grădina desfătărilor umane”, celebrul triptic al lui Hieronymus Bosch, o evocare, revelație și condamnare a excesului. Impresia unuia dintre utilizatorii TripAdvisor este următoarea: „”În timp ce în Paris nu poți ajunge nici măcar la 10 metri de Mona Lisa, aici poți să te apropii de lucrarea maestrului, de piesa de altar incredibilă și de nedescris, la o distanță de doar câțiva centimetri. Panourile sunt incredibil de accesibile, fără protecție pe deasupra sau barieră.”

Prado National Museum

  • National Gallery, Londra, Marea Britanie

Este specializată în arta europeană occidentală. Donatello lipsește din ultima expoziție a muzeului, însă „Leonardo, Michelangelo, Raphael în jurul anului 1500” sunt prezenți. Expoziția explorează relația dintre acești trei maeștri italieni și crearea uneia dintre capodoperele lui Michelangelo: Taddei Tondo reprezintă singura sculptură de marmură, realizată de Michelangelo și expusă în Regatul Unit.

National Gallery

  • Rijksmuseum, Amsterdam, Olanda

Dintre miile de tablouri din Muzeul Național de Istorie și Artă Olandeză, The Night Watch al lui Rembrandt este cea mai cunoscută. Pictura enormă descrie o trupă militară și este renumită pentru folosirea lumini și umbrelor. Întregul muzeu a fost proiectat în jurul piesei, aceasta fiind singura din colecție care s-a reîntors în locul inițial, după o renovare masivă în 2015.

Rijksmuseum

  • Gold Museum (Museo del Oro), Bogota, Columbia

Muzeul are 55.000 de piese de aur în colecția sa, dar expune numai 6.000 deodată. Călătorii TripAdvisor recomandă să începeți cu etajul al treilea, unde puteți viziona Raft Muisca, un simbol al mitului lui El Dorado.

Gold Museum
Te-ar mai putea interesa: