Cele mai fermecătoare sate din Europa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cele mai fermecătoare sate din Europa

Având în vedere concentrația ridicată a Europei de orașe mari, superbe și muzee de artă de primă clasă, este ușor să treci cu vederea abundența și frumusețea satelor și localităților mai mici ale continentului.

Astfel, dacă ești în căutarea unei vacanțe liniștite, departe de agitația asociată metropolelor, există câteva locuri cu adevărat superbe, care vă permit plimbări relaxante, în voie, oferindu-vă mostre unice de arhitectură.

  • Bibury – Gloucestershire, England

Adesea laudat ca cel mai frumos sat din Cotswolds, Bibury este, de asemenea, unul dintre locurile cele mai populare locuri pentru vizitatorii care doresc să rămână în zonă, primind un flux constant de turiști din întreaga lume.

Acesta este situat printre dealurile verzi pentru care regiunea este cunoscută, și este construit aproape în întregime din căsuțe de piatră de un bej luminos, incluzând celebrul Arlington Row, o linie de cabane din 1380.

Bibury în Gloucestershire

  • Eze – Coasta de Azur, Franța

Amplasat pe un deal de pe Riviera franceză, cu vedere la Marea Mediterană, comuna provensală din Eze este fără doar și poate una dintre cele mai pitorești locuri din regiune. Este în mare măsură o destinație turistică, iar multe dintre clădirile sale datează din Evul Mediu.

Deși există o mulțime de magazine și restaurante aici, precum și o grădină botanică, Eze nu este deloc un loc agitat. De fapt, comuna este deosebit de populară pentru cuplurile care caută singurătatea romantică.

Eze, Coasta de Azur

  • Cong – County Mayo, Irlanda

Amplasat pe o insulă mică, cu vedere spre mare, pe coasta de vest a Irlandei, Cong este un sat liniștit care este notabil pentru ruinele sale ruginite de piatră și multe activități în aer liber.

Faima i-a fost adusă în mare parte de faptul că  aici s-a filmat filmul “The Quiet Man” din 1952. De asemenea, o atracție importantă pentru majoritatea vizitatorilor este posibilitatea de a vizita (sau de a se caza) în Castelul medieval Ashford, care acum funcționează ca un lux hotel.

Cong în County Mayo

  • Baden-Baden – Baden-Württemberg, Germany

Cea mai cunoscută stațiune a Germaniei, amplasată în Pădurea Neagră din Baden-Württemberg. De asemenea, apele termale bogate în minerale din Baden-Baden au devenit faimoase încă de pe vremea romană.

Și în timp ce tratamentele spa și izvoarele termale sunt încă printre cele mai populare atracții pentru turiști, există și o mulțime de muzee, grădini, săli de spectacole și vechile clădiri și biserici care merită vizitate.

Baden-Baden în Baden-Württemberg

  • Montepulciano – Toscana, Italia

Amplasat în vârful unui deal de aproape 2000 de metri, deasupra nivelului mării, acest sat toscan oferă o arhitectură medievală și renascentistă superbă, precum și diferite posibilități de a vizita vinăriile din zonă.

Înconjurat de fortificații datând din secolul al XIV-lea, satul dispune de o mână de biserici și de piețe publice, iar catedrala are un triptic enorm cu Adormirea Maicii Domnului, atribuită pictorului renascentist Taddeo Bartoli.

Montepulciano

  • Oia – Santorini, Grecia

Oia este, fără îndoială, cel mai fermecător sat de pe frumoasa insulă grecească Santorini. Cu vedere la mare. Acesta este faimos pentru apusurile superbe ce se pot vedea de aici. Priveliștea este una interesantă și pe parcursul zilei, datorită abundenței de cupole albastre. Să nu uităm de priveliștile fabuloase spre Marea Egee.

Oia, Santorini

 

Sursa: TripAdvisor
Te-ar mai putea interesa: