Cele mai bune ore pentru sex, în funcție de vârstă

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cele mai bune ore pentru sex, în funcție de vârstă

Am tinde să credem că sexul este o activitate care se bazează pe șansă și spontaneitate, însă, potrivit experților, sincronizarea temporală face totul. Asta se întâmplă pentru că suntem ghidați de ritmurile noastre circadiene – de schimbările din corpul nostru, raportat la lumina solară.

Astfel, potrivit dr. Paul Kelley, de la Oxford University’s Sleep and Circadian Neuroscience Institute din Marea Britanie, timpul optim pentru somn și sex se schimbă pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Totodată, orele la care desfășurăm anumite activități care ne fac plăcere, printre care și sexul, sunt influențate de factori externi, cum ar fi jobul. De exemplu, persoanele care lucrează într-un birou vor face sex la un moment diferit de cei care lucrează acasă. Dr. Kelley declară că oamenii dintr-un cuplu întrețin relații sexuale în prima parte a zilei, în special atunci când nu au diverse angajamente – când sunt în concediu, spre exemplu.

Să vedem care sunt intervalele orare recomandate să facem sex, în funcție de vârstă:

  • În jurul vârstei de 20 de ani, ora 15:00 este propice.

Probabil orice persoană la această vârstă are chef de sex anytime. Totuși, experții afirmă că vârful de energie se înregistrează în jurul orei menționate.

De asemenea, Kelley recomandă oamenilor din această grupă de vârstă să se trezească la ora 9:30 și să se culce la ora 1 dimineața. El explică faptul că starea de veghe este controlată de doi hormoni: unul care încurajează somnul (melatonina) și unul care vă face mai alerți (orexina). În corpul unei persoane de 20 de ani, orexina depășește melatonina abia la jumătatea dimineții.

  • În jurul vârstei de 30 de ani, ora 8:20 este propice pentru sex.

Lumina soarelui contribuie la creșterea nivelului de testosteron la bărbați și progesteron și estrogen la femei, prin stimularea hipotalamusului, partea creierului care controlează eliberarea hormonilor prin glanda pituitară.

Oamenii în vârstă de 30 de ani ar trebui să se trezească mai devreme (8:10) decât cei de 20 de ani, potrivit lui Dr. Kelley. Proaspeții părinți sunt sfătuiți să tragă un pui de somn la ora 15:40 și să ia cina în jurul orei 20:00.

O persoană în vârstă de 30 de ani, este recomandat să ia cina cu o oră și jumătate după terminarea lucrului, ceea ce oferă destul timp pentru a digera masa de seară înainte de ora 23:40 – timpul de culcare recomandat.

  • În jurul vârstei de 40 de ani, cea mai bună oră pentru sex este 22:20.

Cel mai bun moment pentru sex, se schimbă pe măsură ce înaintăm în vârstă. Astfel, este recomandat sexul în jurul orei 22:30, întrucât eliberarea de oxitocină ce are loc acum vă ajută să vă odihniți.

Maximizați perioada de odihnă, mergând la culcare înainte de miezul nopții. Treziți-vă la ora 7:50 – corpul se va simți în mod natural mai alert, mai devreme, la vârsta de 40 de ani, punctează Kelley.

  • La 50 de ani, ora 22:00 este cea mai potrivită pentru sex.

La această vârstă, este mai bine să programați sexul seara, deoarece diminețile sunt destul de aglomerate. O zi agitată necesită și un somn timpuriu (ora 22:30). Dacă doriți să consumați alcool seara, evitați o oră târzie, deoarece funcția hepatică este mai lentă la această vârstă și organismul are nevoie de timp pentru a procesa alcoolul înainte de culcare.

  • În jurul vârstei de 60 de ani, lăsați sexul pentru ora 20:00.

La acest interval de vârstă, ora recomandată de sex este un liant între ora cinei și ora de somn. După un orgasm, eliberați oxitocină, urmând ca la ora 22:00, melatonina să fie la cote maxime, ceea ce face ca aceasta să fie o perioadă perfectă de culcare. În jurul vârstei de 60 de ani, corpul devine activ la 6:30 dimineața, la fel ca la copii. O cină la o oră timpurie (18:30) este recomandată pentru a reduce la minimum riscurile de indigestie și arsuri la stomac.

  • În jurul vârstei de 70 de ani, o partidă de sex este de asemenea potrivită la ora 20:00.

Similar cu cazul persoanelor de 60 de ani, sexul reprezintă un bun moment care vă ajută să vă relaxați înainte de culcare. Deoarece persoanele de 70 de ani se pot trezi frecvent în timpul nopții, este recomandat să dormiți mai devreme pentru a vă odihni cât mai mult. Oamenii de 70 de ani au nevoie de un mic dejun matinal (6:30 dimineața) și de prânz în mijlocul zilei, mai ales dacă au o zi încărcată.
Te-ar mai putea interesa: