Ce surprize ne așteaptă la Târgul de Crăciun 2017, organizat de Primăria Capitalei

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Ce surprize ne așteaptă la Târgul de Crăciun 2017, organizat de Primăria Capitalei

Târgul de Crăciun București, organizat de Primăria Capitalei prin creart, va avea deschiderea în acest an pe 1 decembrie, desfășurându-se în același loc ca anul trecut – Piața Constituției – până pe 27 decembrie!

Târgul de Crăciun 2017

Evenimentul, devenit o tradiție a Capitalei, deschide oficial sezonul sărbătorilor de iarnă printr-o serie de atracții care celebrează Crăciunul autentic românesc, întâmpinându-i pe cei mari și pe cei mici cu delicii culinare din bucătăria autohtonă, spectacole artistice, obiecte realizate manual, decorațiuni de Crăciun, luminițe și personaje de poveste.

Târgul de Crăciun București include mai multe zone, menite să împace toate gusturile: zonă gastronomică, târg de meșteșuguri, casa lui Moș Crăciun, patinoar, carusel, concerte și spectacole tradiționale românești și campania umanitară „Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!”, în care oamenii sunt încurajați să doneze cărți și jucării pentru copiii aflați în dificultate.

Astfel, în cadrul târgului, nu doar că vei găsi numeroase metode de petrecere a timpului liber, dar vei descoperi și o varietate de tentații, mai ales dacă ești în căutarea de cadouri pentru cei dragi sau a unor produse tradiționale românești. Articolele disponibile la târg variază de la ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, jucării, accesorii, ii, costume populare, produse naturale de îngrijire, până la produse și preparate realizate după rețete tradiționale românești – prăjituri de casă, cozonaci, dulcețuri, poale-n brâu, plăcinte, sarmale, mămăligă, cârnați, murături, vin fiert, zacuscă, brânzeturi.

Bradul de Crăciun din acest an va fi decorat cu mii de beculețe colorate și va avea înălțimea de 30 de metri. Mai mult decât atât, decorul târgului va fi completat și de povestea Nașterii Domnului, unde vizitatorii sunt așteptați să descopere cadrul cu Ieslea, pruncul Iisus, fecioara Maria, Iosif, îngerul și cei trei Magi.

Carusel, patinoar și Casa lui Moș Crăciun – îi întâmpină pe copii

În intervalul de funcționare a târgului, cei mici se pot bucura, gratuit, de  caruselul magic, adus în Piață special pentru ei.

Pentru că sezonul trecut patinoarul s-a numărat printre preferințele vizitatorilor prezenți la târg, și în acest an copiii sunt așteptați la patinoar, unde intrarea este de asemenea liberă.

Casa lui Moș Crăciun poate fi vizitată începând cu 1 Decembrie până în seara de Ajun, între orele 11:00 – 13:00 și 17:00 – 22:00. În acest interval, copiii îi vor putea întâlni pe spiridușii moșului – Pachețică, Prăjiturică, Spiridușul Poștaș, Meșterul de jucării și Povestitorul – care îl ajută pe acesta să descopere dorințele copiilor.

Moș Crăciun va sosi în Târgul de Crăciun București pe 16 Decembrie și îi va aștepta pe copii în căsuța sa între orele 11:00 – 13:00 și 17:00 – 22:00, până pe 24 Decembrie.

Ce artiști ne vor cânta și încânta în cadrul Târgului de Crăciun

Ediția din acest an va reuni peste 1.000 de artiști, de la coruri prestigioase, orchestre, grupuri de colindători, interpreți de muzică populară, cântăreți folk, până la trupe rock și pop: Loredana, Smiley, Andra, Direcția 5, Bere Gratis, Voltaj, Horia Brenciu, Paula Seling, Luminița Anghel, Marcel Pavel, Pheonix, Iris, Vița de Vie, Gheorghe Zamfir, Fuego, Ștefan Hruscă, Ducu Bertzi, Orchestra Națională „Valahia”, Corul de Copii Radio, Orchestra „Mundi Colour”, fiind doar câțiva dintre artiștii care vor anima atmosfera serilor de iarnă la Târgul de Crăciun București.

Campanie Umanitară în cadrul Târgului de Crăciun

„Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!” este mesajul care ne îmbie pe toți să trecem la fapte. Campania umanitară este organizată anual cu scopul de a încuraja vizitatorii să doneze cărți și jucării, făcând apel la solidaritate și implicare socială. Perioada de desfășurare este 1 – 20 Decembrie, iar punctul de donare se află la intrarea în Casa lui Moș Crăciun.

Program târg de Crăciun 2017

În perioada 1-27 decembrie, târgul poate fi vizitat zilnic, între orele 10:00 – 22:00!

Intrarea este LIBERĂ la toate activitățile desfășurate sub umbrela Târgului de Crăciun București 2017!

 
Te-ar mai putea interesa: