Ce băuturi preferă românii? Studiu științific!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Ce băuturi preferă românii? Studiu științific!

Atunci când le vine cheful să bea ceva, românii aleg în primul rând berea, iar apoi vinul făcut în casă. Cel puţin asta arată un studiu GfK care analizează ocaziile de consum pentru băuturi. 

Potrivit datelor statistice, românilor le place se bea, în fiecare zi! Unu din patru români consumă o băutură alcoolică. Una din 10 persoane adulte consumă cel puţin o băutură în baruri, restaurante şi terase, iar incidenţa zilnică creşte în sezonul cald cu apoximativ 20%.

Ce băuturi preferă românii: Preferatele românilor sunt berea şi vinul făcut în casă, a căror importanţă în consumul de alcool se schimbă odată cu sezonul: berea este preferata verii, iar vinul se consumă mai ales în anotimpul rece.

“Berea este cea mai populară băutură la români. Este ieftină, reconfortantă, gustoasă şi are efecte pozitive. În plus, la nivel calitativ, România stă foarte bine la acest capitol. Avem printre cele mai bune beri din Europa”, au declarat specialiştii.

În privinţa vinului, românii sunt tradiţionalişti. „Vinul făcut în curte, de butoi, cel cumpărat de la ţară, roşu sau alb. Vorbim de o băutură naturală, ieftină şi bună pentru consum în orice sezon. Aşa se explică prezenţa pe locul secund în clasament”, au mai spus aceştia.

După bere şi vin, în preferinţele românilor urmează cafeaua şi mixurile pe bază de cafea – aproape jumătate dintre ocazii fiind generate de aceste băuturi.

În topul celor mai apreciate băuturi s-au mai clasat răcoritoarele, vodca, coniacul şi wisky-ul, cu procente de până la 10%. Potrivit specialiştilor, în ultimii ani obiceiurile de consum s-au mai rafinat, românii descoperind şi alte băuturi decât cele tradiţionale.

GFK a analizat şi comportamentul de consum, aflând astfel că majoritatea celor care au participat la sondaj au declarat că consumă alcool în medie de 2,5 ori pe zi. Un pahar dimineaţa, ceva la prânz, după serviciu şi pe seară, înainte de culcare.

Cam aşa arată obiceiurile de consum ale celor de până în 35 de ani. Cei de peste această vârstă ajung şi la patru ori pe zi.
Te-ar mai putea interesa: