Câți turiști străini a găzduit Bucureștiul în 2017. Ce atracții au preferat aceștia!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

Câți turiști străini a găzduit Bucureștiul în 2017. Ce atracții au preferat aceștia!

Când vine vorba de preferințele turiștilor străini, Bucureștiul câștigă tot mai mult teren. Numărul turiștilor care trec pragul capitalei este în plină asensiune, iar rezultatele sunt îmbucurătoare pentru orice bucureștean și chiar român, în general, credem noi.

Astfel, în primele 10 luni ale anului precedent, circa 2 milioane și jumătate de turiști străini au vizitat capitala. Ba mai mult, în pragul sărbătorilor de iarnă, 30.000 de turiști străini au ales să viziteze Bucureștiul.

Mulți dintre aceștia au declarat că au făcut această alegere impulsionați de 3 aspecte: vremea bună, mâncarea tradițională și vestea cum că sărbătoarea Crăciunului la români este una frumoasă.

Ceea ce pe noi ne bucură și mai tare este că, per ansamblu, zona Centrului Vechi s-a numărat printre principalele atracții pe care turiștii doreau să le descopere în București (circa 80% dintre turiștii străini din capitală, au trecut prin Centrul Vechi). Credem și noi, dacă luăm în calcul prețurile relativ mici, comparativ cu alte orașe europene, fetele mișto și distracția la cote maxime care domină în Centrul Vechi.

Și dacă ne gândim bine, e suficient să ne raportăm la una dintre experiențele personale pe care le-am avut în Centrul Vechi cu turiștii străini. Sau ție nu ți s-a-ntâmplat să te plimbi prin zonă și să vezi grupuri-grupuri despre care să te prinzi că sunt străini, fie pentru că îi auzi vorbind, îi vezi făcând poze sau cu gura până la urechi și cu o energie debordantă? Sau poate pur și simplu ți s-a-ntâmplat să fii într-un club și să te agațe un tip/ o tipă care, ce să vezi, era turist/-ă străin/-ă.

Potrivit informațiilor de pe bucuresti-news.ro, următoarele obiective de care sunt atrași turiștii care pun pentru prima dată picioru-n București, sunt mall-urile și restaurantele. Pe lângă distracție și recreere, mulți au optat și pentru shopping, astfel că, în medie, un turist cheltuie în capitală circa 3.000 de lei, doar pe cumpărături.

Cât despre originea turiștilor, majoritatea provin din țările vecine, dar și din Israel sau chiar și Grecia. Ba mai mult decât atât, potrivit informațiilor de pe stirileprotv.ro, există turiști și de peste ocean care au ales să treacă în noul an, pe vibe-ul propus de localurile din Centrul Vechi: „Iubesc Centrul Vechi, iubesc România. Sunt din America.”
Te-ar mai putea interesa: