Câte calorii au unele dintre cele mai cunoscute băuturi alcoolice

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Câte calorii au unele dintre cele mai cunoscute băuturi alcoolice

Ții la dietă, dar, din când în când, mai guști și câte-o gură de alcool? Uite câte calorii au unele dintre cele mai cunoscute băuturi alcoolice!

  1. Margarita – 168 calorii/ 100 g

Maragarita clasică este preparată din tequila, triplu sec și suc de lime. Totuși, potrivit health.com, barmanii micșorează adesea timpul de preparare, acest lucru presupunând și adăugarea a 5 lingurițe de zahăr. Această cantitate este imensă dacă ținem cont că American Heart Association recomandă maxim 6 lingurițe de zahăr/zi, în cazul femeilor.

  1. Gin tonic – 142 calorii/ 45 g de gin și 130 g de tonic

Apa tonică are în general un conținut ridicat de fructoză din sirop de porumb, același îndulcitor care se găsește și în cola. 350 de grame de apă tonică conțin 8 lingurițe de zahăr adăugat. Deci, pentru o „porție” de bule, alegeți mai degrabă un înlocuitor fără zahăr sau sifon.

  1. Vinul roșu – 125 calorii/150 g

Iubitorii de vin își pot savura în continuare, liniștiți, băutura favorită: „Antioxidanții din vinul roșu pot crește colesterolul HDL bun și pot proteja împotriva acumulării colesterolului în artere”, susțin specialiștii. În plus, cercetările arată că resveratrolul, un compus găsit în pielea strugurilor roșii, ar putea reduce și inflamația.

  1. Martini – 124 calorii/ cc 70 g

Pentru că un martini clasic este format din gin și vermut, un tip de vin european, fortificat, acesta nu este tocmai „hrănitor”.

De asemenea, potrivit health.com, este important să avem în vedere că s-a divedit că toate tipurile de alcool cresc riscul de cancer mamar, chiar și atunci când sunt consumate cu moderație.

  1. Vinul alb – 121 calorii/150 g

Un pahar de vin alb rece poate fi complet revigorant, însă atenție la tipul pentru care optezi. Vinurile albe uscate, cum ar fi sauvignon blanc sau pinot grigio, au tendința să aibă un conținut mai mic de zahăr. Soiurile mai dulci au un număr mai mare de calorii, aproape 165 pe porție.

  1. Berea – 103 calorii/350 g

Concepția despre bere este că aceasta produce balonare și ne determină „să facem burtă”. Totuși, lucrurile nu stau chiar atât de rău. Într-un studiu cu peste 70.000 de femei, cercetătorii au descoperit că cele care au băut cantități moderate de bere au avut tensiune arterială mai scăzută decât cele care au băut vin sau băuturi spirtoase.

Totodată, berea conține mai multe calciu, magneziu și seleniu, comparativ cu vinul.

  1. Vodka cu sifon – 97 calorii/ 45 g de vodka

Ceva „basic”, dar sănătos. Atunci când optezi pentru această combinație, eviți excesul de calorii, dar și o mahmureală urâtă, datorită efectului hidratant.

  1. Șampanie – 84 calorii/118 g

Cea mai scăzută-n calorii variantă alcoolică? Șampania! Un pahar de șampania îți va „oferi” doar 84 de calorii. Un motiv bun să sărbătorești! 🙂
Te-ar mai putea interesa: