Cât ești de obosit după o noapte în oraș. Test

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cât ești de obosit după o noapte în oraș. Test

Ai petrecut o noapte în Centrul Vechi? Ai fost la un party şi simţi că îţi cad ochii în gură? Ai momente în care ai senzaţia că nu îţi mai aduci aminte ce s-a întâmplat? Dacă ai trecut prin astfel de stări, înseamnă că suferi de oboseală şi trebuie să iei măsuri.

Psihologul Richard Wiseman, autorul cărţii „59 Seconds: Change Your Life in Under a Minute”, a lansat un test video care îţi demonstrează imediat dacă n-ai dormit destul.

Wiseman susţine că, atunci când eşti prea obosit, începi să pierzi din concentrare, astfel că multe dintre lucrurile care îţi apar în faţa ochilor nu le mai sesizezi.

“Este un pericol mai ales pentru cei care se urcă la volan şi a căror atenţie scade proporţional cu starea de oboseală acumulată”, susţine psihologul.

Pentru a demonstra teoria, Wiesman a realizat un clip animat în care scenele se schimbă la câteva secunde. Dacă, de exemplu, în imagini ratezi faptul că un autobuz devine din albastru gri sau că dispar clădiri din imagini, înseamnă că sigur ai probleme cu oboseala.

Psihologul spune că, dacă atunci când mergi să te culci, adormi în maxim cinci minute şi/sau nu te trezeşti când sună alarma, înseamnă că ai probleme cu lipsa somnului şi trebuie să te odihneşti mai mult.
Te-ar mai putea interesa: