Cat costa cel mai scump vin din lume?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cat costa cel mai scump vin din lume?

Cel mai scump vin din lume? Cat costa? Iti spun eu, o caruta de bani. Cand am citit despre el, am zis ca nu e adevarat, mai ales ca nu se vinde intr-o cantitate foarte mare, ca sa zici ca merita, stii, asa cum zice romanul.

Bunaoara, provenit din Australia, si produs intr-un stoc de numai 12 sticle, vinul, pe bucata, poate fi cumparat la pretul de 168.000 de dolari australieni (136.000 de euro).

“Considerăm că este vorba de unul dintre cele mai scumpe vinuri australiene, propuse la vânzare într-un format unic”, a declarat Ildi Ireland, purtătorul de cuvânt al firmei Penfold, un producător şi comerciant de vinuri renumit în Australia.

Vinul 2004 Kalimna Block 42 Cabernet Sauvignon este produs dintr-un sortiment aparte de struguri, denumit Block 42, care a fost plantat la mijlocul anilor 1880 si se afla in Valea Barossa din sudul Australiei.

Vinul este ambalat intr-un flacon din sticla, suflat manual, care, la randul lui, este asezat intr-un ambalaj de sticla, pastrat intr-o cutie speciala din lemn.
Pentru a degusta preţioasa băutură, cumpărătorul va trebui să cheme un expert al companiei Penfold care va veni să deschidă sticla – o operaţie care necesită cunoştinţele şi experienţa unui profesionist. Dupa ce este degustat, sticla este inchisa cu ajutorul unui dispozitiv special.

Ei, ce zici de asta?
Te-ar mai putea interesa: