1 an de când a intrat în vigoare legea antifumat. Impresii despre această perioadă.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

1 an de când a intrat în vigoare legea antifumat. Impresii despre această perioadă.

Dragii noștri, azi se împlinește un an de când legea antifumat a intrat în vigoare. Veselie mare pentru nefumători, însă în cazul fumătorilor, cu siguranță gândurile nu sunt unitare. În timp ce unii s-au conformat și se supun legii în vigoare, alții, cu siguranță, încă mai speră undeva în adâncul inimii că nu este vorba decât de un coșmar care va lua sfârșit, în curând.

Iată cum am văzut noi acest prim an de când legea antifumat a intrat în vigoare, prin prisma propriilor experiențe, dar nu numai. Ce-i drept, lucrurile nu s-au arătat așa de negre cum păreau la început, astfel că am descoperit și unele avantaje ale legii antifumat, chiar și pentru cei mai înrăiți fumători.

Uite cum ni se pare nouă că stau lucrurile!

Avantaje ale aplicării legii antifumat

Adio, perdea de fum din localuri! Chiar și fumători fiind, trebuie să recunoaștem că să inhalezi fumul de tutun al altuia (mai ales) e nașpa rău. Și să nu mai spun de usturimile de ochi sau de hainele care instant împrumută mirosul de fum. Amintește-ți cum te aranjai tu frumos așa, te parfumai și toate cele, după care ieșeai cu prietenii la un club și chiar la agățat, de ce nu… Și, tadaaam, ce crezi? Nici nu intri bine în local, că și împrumutai mirosul de tutun care plutea în aer. Astfel, din acest punct de vedere, nu negăm că legea antifumat face trabă bună. Frate, acum poți și tu să mergi la un restaurant și să simți mirosul peștelui din farfurie, fără ca acesta să fie îmbibat cu mirosul de fum.

Legea antifumat a sporit șansele de agățat! Aham, exact! Nu-mi spune că n-ai experimentat nici măcar o dată… simți nevoia să fumezi o țigară și ieși afară că, na, așa spune legea. Și ghici, ce?! Observi că tipul pe care-l zărisei în club, dar îți era nașpa să-l abordezi, fumează și el. Bliink! Dacă i-aș cere un foc? Și unde mai pui că liniștea nopții este un sfetnic bun pentru a cunoaște mai bine o persoană… deci, mergi la el, îl rogi să îți împrumute un foc și dai drumul conversației. După cum vezi, ieșitul afară la țigară îți permite foarte simplu obții atenția unui tip care până atunci nu te observase. He, he, domnilor, nu vă umflați în pene! Scenariul funcționează la fel de bine și invers. 😉

Dezavantaje ale aplicării legii antifumat

Drumuri dese afară! Cu siguranță, ți-a luat ceva să te obișnuiești să dansezi în club, fără să fluturi țigara prin aer… și, cu siguranță, ți-a luat și mai mult să te obișnuiești să faci drumuri dese afară și să tremuri de frig în sezonul rece, astfel că nici nu te poți bucura în pace de acea țigară. DA, într-adevăr, acesta este principalul dezavantaj al legii antifumat.

Însă, după cum bine știm, localurile din Centrul Vechi s-au conformat și au venit cu fel de fel de idei ingenioase pentru clienții fumători. Astfel, ba le vin în ajutor cu pături care să le țină de cald cât fumează, ba au montat diverse radiatoare care să pripească măcar un pic, cât să nu degere degetele pe timp de iarnă.

E drept că acest dezavantaj este unul mare, însă cred că am facut față cu brio sezonului rece care e pe cale să se-ncheie. Și dacă e să fim optimiști, iarna aia geroasă și imposibilă durează maxim 3 luni. Restul e suportabil.

Deci, în restul anului, când vremea e mișto de petrecut în aer liber, când terasele sunt deschise și petrecerile de afară au undă verde, fiecare fumător își poate desfășura viciul în voie.

Deci, la mai mulți ani, lege antifumat! In the end, nu ești chiar așa „imposibilă” cum ai părut acum un an! 🙂