Cafeaua de dimineata! Drog sau boala psihica?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cafeaua de dimineata! Drog sau boala psihica?

Nimic nu se compara cu aroma cafelei de dimineata! Mai tarziu, la intalniri de afaceri sau mese prietenesti, cafeaua este placerea mea vinovata. Sunt convins ca si voi experimentati acest sentiment. Declar cu mana pe inima ca sunt indragostit de aceasta licoare cu personalitate. Ghinion: tocmai am aflat ca… “fur curent”, adicatelea am ceva probleme cu capul si-mi trebuie urgent consult de specialitate.

Nu o spun eu, o spun, ca de fiecare data, cercetatorii care au descoperit ca dependenta de cofeina este, de fapt, o boala psihica. Stii tu durerea aia de cap pe care o ai daca nu ai baut cafeaua de dimineata, sau starea de nervi care te-ar putea transforma intr-un criminal in serie, ei, cica toate astea se trag de la dependenta de cafea care, daca nu este satisfacuta, te poate trimite intr-un ditamai sevrajul.

Acest legamant dus la extrem cu licoarea de culoarea abanosului este, uneori, mai presus de bolile cardiace sau chiar starea de graviditate. Persoanele care sufera de boli coronariene sau femeile insarcinate renunta, in foarte putine cazuri, la consumul de cafea.

“Se recomanda consumul a cel mult 400 mg de cafea pe zi, adica aproximativ trei cesti. In cazul celor bolnavi sau al femeilor insarcinate, cantitatea zilnica de cafea consumata nu trebuie sa fie mai mare de 200 mg”, spun medicii.

Iata asadar ca pe langa dependenta de munca, de internet, de Facebook, de smartphone, de… orice, s-a mai demonstrat ca exista o alta dependenta care ne poate trimite la psihiatru. Ce sa-i faci, traim intr-o lume nebuna, nebuna!

 

 

Bine. Abia astept sa beau o cafea 🙂

Chiar, voi unde va beti cafeaua dimineata?

 

 
Te-ar mai putea interesa: