Bucureştiul, tot mai căutat de turişti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Bucureştiul, tot mai căutat de turişti

Numărul turiştrilor celor care au vizitat Bucureştiul în 2015 este de patru ori mai mare decât acum 15 ani. Cei mai mulţi vin pentru afaceri, dar creşte şi numărul celor care vizitează capitala în weekend, iar Centrul Vechi se află printre destinaţiile cele mai populare.

Potrivit experţilor în turism, dacă în 2001, capitala a atras puţin peste 400.000 de vizitatori, acum sunt de patru ori mai mulţi, dintre care un milion dintre ei sunt străini.

Potrivit portalului bookingbucharest.ro, aproape 60% dintre cei care vizitează Bucureştiul vin în interes de serviciu sau ca să încheie afaceri, 20 la sută în regim City Break, iar alte 20 de procente vin în Capitală pentru concerte sau în cadrul unor circuite prin întreaga ţară.

Experţii în turism susţin principalul atuu al Bucureştiului îl reprezintă preţurile mici. O noapte de cazare costă în medie 30 de euro, cu mic dejun inclus, o cină în oraş costă în jur de 15 euro, în timp ce o vizită la un muzeu rar depăşeşte 10 euro. Iar transportul în comun este extrem de ieftin – costă 55 de eurocenţi o călătorie cu metroul şi 30 de eurocenţi una cu autobuzul. Un alt avantaj este faptul că oraşul este accesibil de pe aproape toate continentele.

„Oferta de servicii turistice din Bucureşti este, de la an la an, tot mai bună. Am observat o creştere foarte, foarte mare a hotelurilor de patru stele. Foarte multe hoteluri de trei stele s-au transformat în patru stele, iar blocurile noi care nu au putut fi vândute s-au transformat în hoteluri de patru stele”, a declarat Dan Anghelescu, reprezentant al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, citat de Digi24.

Cu toate acestea, Bucureştiul rămâne în coada clasamentelor când vine vorba de cele mai căutate oraşe europene, pentru că nu ştie să se promoveze. OraşulVechi.ro relata, ieri, că Bucureştiul este, probabil, singura capitală europeană care nu are o strategie coerentă în domeniul turismului. Mai mult chiar, se pune problema închiderii şi singurei instituţii publice care promova activităţile turistice şi cultural artistice din Bucureşti, ARCUB. Detalii citiţi AICI.