București în revista Vogue

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

București în revista Vogue

Faima cluburilor, restaurantelor şi magazinelor din Centrul Vechi continuă să atragă ca un magnet jurnaliştii străini. După Huffington Post, New York Times şi The Guardian, prestigioasa revistă Vogue a dedicat un articol câtorva dintre cele mai interesante locuri din Bucureşti, iar cele din Centrul Vechi se află în prim-plan.

Jurnaliştii Vogue nu se află la prima descriere a Bucureştiului, insistând de această dată pe şapte dintre cele mai spectaculoase locuri, unde şi tu merită să mergi – magazinul Entrance, de pe Brezioanu, restaurantul Alt Shift, de pe Constantin Mille, clubul Energiea de pe Brezoianu, Origo Coffee Shop – primul coffee shop cu prăjitorie proprie din Bucuresti (Lipscani 9), cunoscutul pub Interbelic, Parfumeria Madison din Dorobanţi şi Muzeul de Artă Contemporană din Bucureşti.

Jurnaliştii recomandă turiştilor aflaţi la shopping în Bucureşti să meargă, astfel, la Entrance, magazinul de modă “underground luxury” deţinut de Coca Coteanu şi Ioana Hintz, unde vor găsi pe lângă brandurile internaţională, multe produse originale, made în România, de la designeri autohtoni precum Carmen Secareanu.

Un alt loc recomandat este magazinul Raionul 4, de pe Nicolae Golescu, din apropiere de Ateneu, acolo unde poate fi găsită o selecţie interesantă de haine de la branduri precum Ann Demeulemeester, Maison Margiela, Dries Van Noten şi Haider Ackermann.

În cazul restaurantului Alt Shift, localul aflat în inima Bucureştiului, lângă Universitate, jurnaliştii remarcă meniul special italian, alături de ambianţa specială, cu accente de design industrial şi vibraţii urbane. Sub Alt Shift este un alt loc în care merită să-l vizitezi, clubul Control, considerat drept unul dintre cele mai cool localuri de noapte şi concerte din oraş.

Despre Energiea, Vogue afirmă că este un fel de hub cultural în care găseşti tot felul de experimente urbane. Articolul remarcă arhitectura de secol 19 şi meniul în care una dintre atracţii o reprezintă cartofii prăjiţi, consideraţi a fi probabil cei mai buni din Bucureşti.

Pe aceeaşi stradă Brezoianu, puţin mai jos, se află Origo, un local pe care l-am prezentat, aici pe OraşulVechi.ro. Vogue afirmă că magazinul este singurul din oraş unde îţi poţi măcina cafeaua şi în care poţi face experimente cu aromele inconfundabile ale sortimentelor de cafea. Origo este locul în care te poţi relaxa într-o duminică după-amiază, privind la oameni, la o cafea, un cocktail sau o limonadă.

În cazul Interbelic, Vogue remarcă faptul că este unul dintre cele mai populare locuri din Centrul Vechi şi insistă pe atmosferă şi cocktailurile spectaculoase.

Nu în ultimul rând, jurnaliştii de la Vogue relatează despre parfumeria Madison, din Dorobanţi, unde poţi găsi tot felul de produse cu arome speciale.

Ultimul loc intrat în topul recomandărilor Vogue este Muzeul de Artă Contemporană, de la Casa Poporului. Un loc care prezintă cele mai interesante expoziţii de artă şi cultură, unele cu adevărat revoluţionare. Turiştilor care vor să experimenteze o senzaţie specială le este recomandată terasa clădirii, de unde pot avea o perspectivă spectaculoasă a întregului oraş.