Bronz sănătos cu aspect natural, fără expunere la soare. Cercetătorii au rezolvat-o și pe asta!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Bronz sănătos cu aspect natural, fără expunere la soare. Cercetătorii au rezolvat-o și pe asta!

Relația oamenilor cu soarele este una controversată, am putea spune. Pe de-o parte, soarele este o sursă excelentă de vitamina D, oferind pielii un aspect strălucitor și sănătos. Pe de altă parte, expunerea în exces sau nepotrivită la soare poate provoca leziuni serioase asupra pielii, contribuind la îmbătrânirea prematură și la apariția cancerului de piele.

Pielea umană are deja o metodă prin care se apără împotriva daunelor solare, devenind mai închisă, însă nu este suficient. În acest sens, cercetătorii cred că au descoperit o metodă de bronzare sănătoasă, dezvoltând ceva ce poate fi aplicat pe piele, dar fără să dăuneze asemeni radiațiilor UV.

Astfel, Dr. David Fisher, președinte al secției de dermatologie din cadrul Massachusetts General Hospital, și echipa sa au studiat pentru mai bine de un deceniu procesul de bronzare a pielii. În urmă cu 10 ani, Fisher raportase cu privire la gena responsabilă în cea mai mare parte de bronz că aceasta lipsea la persoanele cu păr roșu și cu o piele extrem de fină.

În ultimul raport dezvăluit pe această temă, Fisher și colegii săi au vorbit despre o modalitate de a controla procesul de bronzare legat de această genă. Astfel, aceștia au testat agentul de întunecare a pielii pe care l-au creat, mai întâi pe șoareci și ulterior pe mostre de piele umană, obținute în laborator. Rezultatul? Celulele pielii au fost bronzate exact ca în urma expunerii la soare, excepția fiind că nu au fost afectate de radiațiile UV.

Potrivit autorului studiului, agentul creat este destul de eficace, reprezentând o oportunitate excelentă de a îmbunătăți gradul de protecție oferit de produsele de protecție solară.

Studiile au arătat că melanina din pielea bronzată, care este mai răspândită în cazul persoanelor cu piele mai închisă la culoare, poate proteja împotriva efectelor dăunătoare ale radiațiilor UV. Rata cancerului de piele este mai scăzută în cazul persoanelor cu piele închisă, decât în rândul celor cu o piele deschisă și sensibilă, deci e un plus să avem pielea mai închisă la culoare, cel puțin atunci când ne place să ne expunem la soare, însă asta știam deja.

În ceea ce privește cercetarea menționată, mai multe studii sunt necesare, pentru a confirma că același proces ar putea fi declanșat și la oameni, nu doar la bucăți de piele umană creată în laborator. Fisher este încrezător, întrucât procesul testat de el implică exploatarea unui proces natural pe care corpul deja se bazează .

Acesta consideră că o viitoare combinare a produselor solare existente cu produsul său de bronzare, nu doar că va oferi un bronz asemeni celui natural, ci ar putea fi o modalitate inovativă de a lupta împotriva cancerului de piele.
Te-ar mai putea interesa: