Bromanța – tipul de relație în care un bărbat se simte cel mai fericit

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Bromanța – tipul de relație în care un bărbat se simte cel mai fericit

Bărbații tineri sunt mai fericiți în „bromanțe” (bromances) – relații de prietenie heterosexuale, apropiate, cu alți bărbați – decât în relațiile lor romantice cu femei, sugerează un nou studiu publicat în Men and Masculinities, informează Time.

Prieteniile intime ale bărbaților au devenit mai acceptabile din punct de vedere social în ultimii ani, spun autorii studiului, și acest lucru este în mare parte un lucru bun. Dar ei avertizează că schimbarea ar putea duce la legături mai slabe în rândul relației de cuplu sau chiar la reducerea probabilității ca bărbații și femeile să se mai angajeze într-o relație amoroasă.

Conceptul „bromanțelor” nu este unul nou, însă, după o perioadă în care a fost în umbră, acesta a devenit cool din nou, în ultimii ani, spun autorii – mulțumită în mare parte exemplelor de celebritate (precum bromanța Obama-Biden) și filmelor precum The 40-Year-Old Virgin.

Pentru a determina importanța „bromanțelor”, au fost chestionați 30 de bărbați heterosexuali, studenți în anul al doilea și care să fi fost implicați într-o relație înainte sau în prezent. Grupul a fost omogen: pe lângă faptul că erau toți studenți, toți, cu excepția unuia dintre bărbați, erau albi și aveau un rol major în domeniul sportului.

Autorii au descoperit că fiecare dintre ei a raportat că are cel puțin un prieten „bromantic” – cu care să fi desfășurat un comportamente „fără limite”, cum ar fi împărtășirea unor secrete, exprimarea dragostei sau dormitul în același pat – la un moment dat sau altul. 29 dintre cei 30 de bărbați au spus că s-au îmbrățișat cu partenerul lor bromantic.

De asemenea, cercetătorii au analizat diferențele dintre bromanțele bărbaților și relațiile lor amoroase.

În ansamblu, studenții au raportat că s-au simțit mai puțin judecați de prietenii apropiați decât de iubitele lor. În acest sens, unul dintre participanți a declarat: „Tim știe că-mi place să ascult Taylor Swift și Beyonce, dar ascund asta [de prietena mea] pentru că mă va judeca. Simt că trebuie să fiu mai «bărbătesc» în jurul ei.”

Bărbații din studiu au mai spus că este mai ușor să depășească conflictele și să-și împărtășească emoțiile – spre exemplu, moartea unui bunic – cu prietenii lor și să discute informații sensibile despre sănătate. 28 din 30 de persoane au spus că ar prefera să discute problemele personale cu partenerii „bromantici”, decât cu partenerele romantice.

În acest sens, autorul studiului a concluzionat: „Per ansamblu, ei au susținut că relațiile bromantice au fost mai satisfăcătoare în intimitatea lor emoțională, comparativ cu relațiile romanice heterosexuale.”

În ciuda faptului că aceste „bromanțe” sunt normale și chiar benefice pentru bărbați, cercetătorii își exprimă îngrijorarea că acestea ar putea perturba relațiile romantice heterosexuale, întârziind căsătoria sau întemeierea unei familii. Vestea bună e că acest studiu a fost unul mic și restrâns, astfel că nu putem determina dacă concluziile sale se aplică unui număr considerabil de bărbați.
Te-ar mai putea interesa: