Berea te scapa de nebunie

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Berea te scapa de nebunie

Lovesc din nou. Berea este iarasi la putere. Centrul Vechi e plin de oameni sanatosi la cap. Nebunii sa stea acasa sau… sa bea bere. Asta spune studiul. Suna… nebunesc mesajul meu? Sa stii ca nu are cum pentru ca ‪mie imi place berea, iar specialistii spun ca berea te scapa de nebunie.

Oficial, comunicatul lor a sunat asa: consumul moderat de bere previne instalarea dementei.

Studiul, publicat în jurnalul științific al Academiei Americană de Neurologie, a reliefat faptul că pentru persoanele cu insuficiență cognitivă ușoară care au băut maximum un pahar de bere pe zi, declinul cognitiv s-a produs cu 85% mai lent decât în cazul Consumul moderat de bere poate preveni instalarea demenței

Potrivit unui studiu realizat de italienii de la AFORIGE, asociația care se ocupă cu investigarea procesului de îmbătrânire, consumul moderat de bere poate reprezenta una dintre modalitățile ce ar putea reduce riscul apariției declinului cognitiv și, ulterior, al demenței.

Persoanelor cu insuficiență cognitivă ușoară care sunt abstinente sau non-consumatori de bere. Insuficiența cognitivă este o etapă de tranziție între stadiul de îmbătrânire normală și cel de demență și este folosită pentru a putea clasifica persoanele cu pierderi ușoare de memorie sau probleme cognitive, care nu prezintă niciun handicap semnificativ.

Cercetătorii au evaluat consumul de bere și incidența insuficienței cognitive ușoare la 1.445 de subiecți. Studiul s-a concentrat apoi pe un lot de 121 de persoane cu insuficiență cognitivă ușoară și a urmărit evoluția lor spre stadiul de demență. Participanții, cu vârste cuprinse între 65 și 84 ani, au fost tinuți sub observație timp de trei ani și jumătate.
“În timp ce multe alte studii au evaluat consumul de bere și funcția cognitivă la persoanele în vârstă, acesta este primul studiu care ne indică modul în care consumul de bere poate influența ritmul evoluției insuficienței cognitive ușoare spre stadiul de demență. De reținut, însă, că multe dintre medicamentele și suplimentele pe care le iau seniorii pot interacționa cu alcoolul, de aceea ei trebuie să se consulte cu medicul curant înainte de a bea un pahar de bere.”, declară Corina Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Ei, v-a placut! Numai bine pica vestea. Usor, usor vine vara… Sa facem ravagii baieti!
Te-ar mai putea interesa: