Berea te scapa de moarte

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Berea te scapa de moarte

Sunt convins ca nu te asteptai ca berea sa te scape de moarte, dar cam asa e. Acum, sigur, e putin exagerat titlul, dar contine mult adevar in el. Legatura intre cele doua concepte este simpla si potrivita pentru astazi, 1 mai. Si ca sa nu mai dau tarcoale inutile iti spun asa: carnea marinata cu bere inainte de a fi pusa pe gratar este mai putin nociva decat cea simpla.

Sunt numeroase studii care au demonstrat ca, fripta pe gratar, carnea devine cancerigena din cauza aminelor heterociclice si a hidrocarburii aromatica policiclica (PAH) dezvoltate la temperaturi foarte mari. Complicate ca si denumire, este drept, aceste substante au fost legate de aparitia cancerului.

Mai nou, aceeasi oameni de stiinta care sustin cele spuse mai sus, vin cu solutia si cu vestea eliberatoare. Daca marinezi carnea cu bere efectele nocive sunt diminuate considerabil.

Iar ca sa dovedeasca asta, cercetatorii au pus pe gratar mai multe mostre de carne de porc marinate timp de 4 ore, in bere Pils (cu sau fara alcool) si bere neagra. Se pare ca berea neagra are cel mai tare efect asupra PAH, reducand la mai mult de jumatate nivelul lor in comparatie cu o bucata de carne de porc nemarinata.

Cercetatorii cred ca antioxidantii din bere fac suprafata carnurilor mult mai rezistenta la dezvolatarea compusilor periculosi pentru sanatate.

Cand eu spun ca berea este un aliment, stiu ce spun. Acum se pare ca este si medicament. Hai in Centrul Vechi, acolo gasim multa bere, mai ales astazi de 1 mai.