Berea servita in 3 combinatii surprinzatoare

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Berea servita in 3 combinatii surprinzatoare

Dragilor, romanul stie una si buna. Berea se combina cu micii, cartofii prajiti, friptura la gratar si cam atat… De asemenea, tot al nostru o tine una si buna ca berea se bea de sete, vara, la 40-s de grade. Bunaoara, iata cum ne place noua sa aruncam in derizoriu un… aliment (a fost dovedit) cu o aroma si o textura senzationala.

De cand o ard romaneste prin Centrul Vechi am observat ca aceasta bere este ca o femeie usoara… O iei, o consumi, dar nu ramai cu nimic pe urma. Asta spre deosebire de rudele ei mai… instarite pe care le combini cu delicatese, fanfazonuri si alte fundinte.

Tocmai pentru ca vreau sa ma aliez cu nefericita si sa pornim un razboi culinaro-alcoolic in care berea sa fie regina, am gasit potrivit ca astazi sa prezint 3 combinatii surprinzatoare in care berea dicteaza aroma.

1. Supa de ceapa

Tocmai ca sa sustin ce am spus mai devreme, in reteta originala a supei de ceapa, pe loc fruntas, gasim vinul, acest cavaler al bucatariei internationale. Dar ce-ar fi ca, de astazi, supa de ceapa pe care o ceri la restaurant sa capete un aer britanic si sa fie preparata din, constanta, branza Gruyere si bere?

2. Fondue… cu bere

Sigur, da, vin si branzaturi elvetiene, cine nu stie reteta fondue? Dar, iaca, astazi vrem sa fim altfel si punem bere blonda in preparatul rafinat. Ce iese? Un fondue cu o textura mult mai cremoasa si o aroma… de neuitat.

3. Bloody Mary si Margarita, pentru ca se poate

Cine s-ar fi gandit ca un Bloody Mary sau o Margarita pot contine bere? Iata ca pot. Daca vrei sa te bucuri de niste arome incantatoare, eu iti zic asa. Vorbeste cu barmanul ca atunci cand iti prepara unul dintre cele doua cocktail-uri sa arunce si putina bere blonda peste. O sa fie de vis.
Te-ar mai putea interesa: