Berea alunga boala Parkinson

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Berea alunga boala Parkinson

Descoperam din ce in ce mai multe studii care sustin efectele pozitive pe care le are consumul de bere asupra organismului nostru si nu ma pot abtine sa nu vi le prezint si voua.

Mai nou s-a descoperit ca un consum regulat de bere poate fi una dintre strategiile de reducere a riscului de apariție a bolii Parkinson.

“Boala Parkinson este o boală neurologică progresivă care implică diminuarea numărului de neuroni, iar principalele simptome asociate sunt: tremor, încetinirea mișcărilor, rigiditate și afectarea echilibrului. Dacă până acum studiile s-au axat în special pe efectul consumului de alcool în relație cu apariția acestei boli, cercetătorii americani s-au concentrat asupra berii, o băutură complexă, cu ingrediente naturale. Acest studiu pune într-adevăr în evidență unul dintre beneficiile pe care consumul de bere îl poate avea în prevenirea instalării bolii Parkinson însă ce nu trebuie să uităm este faptul că efectul benefic al berii se poate face simțit doar în cazul în care este consumată în cantități moderate”, afirmă Dr. Corina-Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Echipa de cercetători a examinat asocierea dintre consumul moderat de bere și riscul apariției bolii Parkinson pe un eșantion de peste 300.000 de participanți astfel: între anii 1995 – 1996 a fost monitorizat consumul de bere al participanților, iar între 2000 – 2006 au fost evaluate rezultatele. În total au fost identificate 1.113 cazuri de persoane diagnosticate cu boala Parkinson, în timp ce 305.785 de persoane au fost sănătoase.

Sigur, exista si o explicatie logica a acestui fapt. Se pare ca purina ar fi ingredientul din bere care face minunea. Berea conține o cantitate mare de purină care poate lucra sinergic cu etanolul pentru a mări nivelul de acid uric rezultat din metabolism. Acidul uric are un puternic rol antioxidant iar o cantitate mai mare de urat plasmatic este direct proporțională cu reducerea riscului de apariție a bolii Parkinson. Mai mult, are un rol în influențarea progresiei clinice în rândul pacienților afectați de boală, evoluția acesteia devenind mai lentă.

Hey, guys, mergem in Centru Vechi la o bere. Ne permitem, e duminica.
Te-ar mai putea interesa: