Beneficiile unei căsătorii pentru bărbați. Nu e vrăjeală, studiile arată că există

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Beneficiile unei căsătorii pentru bărbați. Nu e vrăjeală, studiile arată că există

Numeroși bărbați văd căsătoria ca pe o metodă de încătușare și refuză să vadă beneficiile unei căsătorii, că doar și acestea există nu-i așa?

Cercetătorii americani Nicholas H. Wolfinger și W. Bradford Wilcox au realizat un scurt studiu pe această temă și au constatat că, într-adevăr, există o gândire comună în rândul bărbaților mai tineri, aceștia asociind căsătoria cu îngrădirea libertății lor, imposibilitatea de liberă exprimare.

Astfel, acești 2 specialiști au dezvăluit într-o cercetare publicată de Institutul pentru Studii de Familie, că o soluție pentru ca acest tip de bărbați să nu mai vadă căsătoria ca pe o experiență negativă, ar fi creșterea nivelului de educație privind această temă, astfel încât bărbații mai tineri să cunoască „adevărul despre căsătorie”.

Potrivit unei analize din 2014, în America există o pondere semnificativă de bărbați celibatari, mai ales în rândul acelora mai tineri, procentul fiind de 20%.

Totodată, cercetarea punctează că există numeroase beneficii ale unei căsătorii „de calitate”, printre acestea numărându-se:

  • Se pare că bărbații căsătoriți au mai mult succes pe plan profesional și, deci, un venit financiar mai mare. În spațiul american, bărbații căsătoriți câștigă cu aproximativ 16.000 de dolari pe an, mai mult decât colegii lor singuri cu un background asemănător cu al lor.
  • Bărbații căsătoriți au o viață sexuală mai bună decât bărbații singuri sau cei care trăiesc în concubinaj. Potrivit informațiilor de la National Health and Social Life Survey, 51% dintre bărbații căsătoriți au dezvăluit că sunt extrem de satisfăcuți emoțional în ceea ce privește sexul, comparativ cu 39% în cazul bărbaților care locuiesc în concubinaj și 36% în cazul bărbaților singuri.
  • Bărbații căsătoriți au o durată de viață mai lungă! Hmmm, exact contrariul la glumele de genul „o soție te oamoară cu zile”. 😀 Astfel, potrivit cercetării menționate, bărbații căsătoriți trăiesc cu circa 10 ani mai mult decât bărbații necăsătoriți. De asemenea, bărbații mai tineri care sunt căsătoriți, sunt de aproximativ 2 ori mai fericiți decât cei necăsătoriți: 43% dintre bărbații căsătoriți au declarat că sunt „foarte fericiți” cu viața lor, comparativ cu 20% în cazul bărbaților singuri și 24% în cazul bărbaților care locuiesc cu partenera lor, fără a fi căsătoriți.

După cum observăm există câteva beneficii majore în cazul căsătoriei, însă, atenție, nu doar pe acestea trebuie să le aveți în cap atunci când decideți să-i oferiți inelul. Dacă aveți dubii privind căsătoria, vă recomandăm să cântăriți bine aceste avantaje și iubirea pe care i-o purtați partenerei, și luați în calcul și avantajele vieții de celibatar. Vă veți da singuri seama dacă sunteți pregătiți sau nu de pasul de cel mare.

 
Te-ar mai putea interesa: