7 beneficii surprinzătoare ale consumului de whiskey

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

7 beneficii surprinzătoare ale consumului de whiskey

De mici am fost învățați că este recomandat să evităm consumul de alcool, întrucât nu e sănătos. Totuși, specialiștii se-ncăpățânează să ne demonstreze că, dacă-l consumăm în cantități moderate, acesta poate avea numeroase beneficii asupra sănătății. Exact același lucru s-a întâmplat și în cazul consumului de whiskey.

Uite câteva beneficii surprinzătoare ale consumului de whiskey! Să ciocnim pentru ele cu un pahar de whiskey, zic!

Avantaje ale consumului moderat de whiskey

  1. Stimulează pierderea în greutate. Hmmm, ce veste bună acum la început de vară. Această băutură delicioasă nu are grăsimi și conține foarte puțin sodiu. E drept că nu-i lispesc caloriile și carbohidrații, însă cantitatea mică pe care o conține reprezintă zaharuri simple care sunt rapid defalcate pentru a fi utilizate ca energie pentru organism. Așa că dacă ții la siluetă și îți place whiskey-ul, te vei bucura să afli că un shot de whiskey are doar 64 de calorii.
  2. Reduce riscul de demență. Studiile au arătat că whiskey-ul poate îmbunătăți performanța cognitivă, reducând șansele de a dezvolta demență sau Alzheimer. Să nu uităm că aceste efecte își fac simțite prezența atunci când alcoolul este consumat cu moderație. În cantități mari, acesta ucide celulele creierului, efectele fiind unele negative.
  3. Previne cancerul. Whiskey conține o cantitate ridicată de acid elagic. Acesta este un antioxidant puternic care poate neutraliza radicalii liberi care cauzează cancer în organismul uman.
  4. Previne accidentele vasculare cerebrale. Datorită proprietăților sale de subțiere a sângelui, un shot de whiskey pe zi poate reduce riscul ca o persoană să facă accident cerebral ischemic (cauzat de un cheag).
  5. Tratează răceala simplă. Dacă ești puțin răcit, dă-i cu whiskey. Acesta acționează ca un decongestionant prin dilatarea vaselor de sânge, în timp ce mierea, ceaiul de lămâie și ceaiul de plante au proprietăți anestezice și pot slăbi mucusul.
  6. Ideal împotriva stresului. Efectul barbituric al alcoolului poate reduce stresul, având totodată proprietăți sedative care vă ajută să dormiți dacă vă confruntați cu anxietatea. Deci, dacă ieși în oraș cu prietenii și vrei ceva relaxant, dar cu puține calorii, un whiskey va fi binevenit!
  7. Prelungește durata de viață. Un studiu desfășurat în 2010 de Research Society on Alcoholism a descoperit că vârstnicii și persoanele de vârstă mijlocie care au consumat alcool cu moderație, au avut o rată a mortalității mai scăzută la nivel global, decât consumatorii excesivi sau cei care nu consumă alcool deloc.

Deci încă o dată zic: să-nchinăm cu whiskey, pentru whiskey! 🙂
Te-ar mai putea interesa: