5 beneficii surprinzătoare ale consumului moderat de alcool

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

5 beneficii surprinzătoare ale consumului moderat de alcool

Nu e prima dată când auzim că alcoolul în exces are o mulțime de efecte negative… dar ce se întâmplă când consumăm alcool cu moderație? Nu există niciun beneficiu? Ei bine, ba sigur că există!

Potrivit American Heart Association, este recomandat să ne limităm la o băutură pe zi -cazul femeilor – și la 2 băuturi zilnice, dacă ne referim la bărbați. Această cantitate este suficientă pentru a ne bucura de beneficiile oferite de alcool.

Deci, dacă în weekend te gândeai să ieși la un pahar de vin cu prietenii, dă-i înainte și savurează nu doar gustul, ci și beneficiile!

5 beneficii ale consumului moderat de alcool

  1. Vinul – bun pentru creier.

Consumul moderat de alcool scade riscul de demență și de Alzheimer. În această direcție, cercetările desfășurate până acum au descoperit că vinul conține polifenoli, niște antioxidanți antiinflamatori, care par să ofere o bună protecție consumatorilor.

  1. Berea – este benefică pentru oase.

Potrivit unui studiu din 2010, publicat în revista Science and Food Agriculture, berea Brewski este o sursă bogată de siliciu, un mineral care joacă un rol important în formarea osoasă. Un alt studiu care susține importanța berii pentru rezistența osoasă, a fost publicat în anul 2013 în Jurnalul Internațional de Endocrinologie. În ciuda acestor beneficii, este recomandat să evităm consumul excesiv de alcool, acesta fiind asociat cu osteporoza.

  1. Vodka – benefică pentru inimă.

Un studiu din 2012, publicat în revista Nutrients, susține că etanolul ajută la menținerea normală a trombocitelor din sânge, evitând coagularea. De asemenea, acesta stimulează cantitatea de colesterol bun din sânge.

  1. Whiskey – îți oferă o dispoziție de milioane.

Cred că nu mai există nicio îndoială că puțin alcool este ideal în combaterea stresului. Din nou, este bine să menționăm că alcoolul în cantități excesive a fost asociat cu creșterea riscului de depresie. Astfel, dacă ești în căutarea veseliei, înainte de culcare sau înainte de-a ieși cu prietenii, e suficient să-ți torni whiskey de-un deget în pahar și voia bună apare negreșit. J

  1. Șampania – favorizează legăturile sociale.

Persoanele care consumă alcool în cantități moderate, tind să fie mai prietenoase și mai sociabile. Acestea sunt concluziile unui studiu din 2016, desfășurat de Adaptive Human Behavior and Physiology: consumul de alcool declanșează eliberarea de endorfine. Așadar, Noroc!