10 Beneficii mai puțin cunoscute, ale consumului de bere

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

10 Beneficii mai puțin cunoscute, ale consumului de bere

Odată cu venirea verii, berea începe să domnească printre băuturile consumate de români. Nu e niciun secret că ne place să stăm cu burta la soare sau cu ea la umbră – după caz – și să ne bucurăm de o bere rece.

Vestea bună e că nu doar gustul delicios de inconfundabil este singurul atu al berii, ci, de-a lungul timpului, cercetătorii au descoperit numeroase avantaje ale consumului de bere. Iată care sunt acestea!

10 beneficii ale consumului de bere

  1. Menține rinichii sănătoși – fiecare sticlă consumată reduce cu 40% riscul de dezvoltare a pietrelor la rinichi.
  2. Stimulează digestia, mai ales berea neagră – un pahar de 30 cl de bere conține până la un gram de fibre solubile.
  3. Întărește oasele – un studiu din 2009 a ajuns la concluzia că nivelul ridicat de siliciu din bere poate contribui la o densitate mai mare a oaselor.
  4. Ideală dacă suferi de insomnie – lactoflavina și acidul nicotinic din bere pot stimula somnul.
  5. Berea stimulează memoria – potrivit cercetărilor, consumatorii de bere sunt mai puțin predispuși riscului de a suferi de Alzheimer și demență, comparativ cu cei care nu consumă bere.
  6. Poate trata mătreața – acest beneficiu se datorează conținutului de drojdie și vitamina B. Spală părul cu bere de 2-3 ori/săptămână și vei vedea diferența!
  7. Combate stresul – cercetătorii de la Universitatea din Montreal au descoperit că 2 pahare de bere/zi pot reduce stresul de la job și anxietatea.
  8. Berea caldă = un remediu excelent pentru răceală. Orzul din compoziția berii, atunci când este încălzit, îmbunătățește circulația sângelui și ajută la o mai bună respirație când aveți nasul înfundat. De asemenea, scade durerea articulațiilor și crește imunitatea.
  9. Berea are un efect favorabil asupra pielii. Anumite vitamine din bere pot regenera pielea, având un imapct pozitiv asupra pigmentării. Consumând bere, pielea devine mai fină și suplă.
  10. Îmbunătețește vederea. Aparent un paradox, cercetătorii canadieni au dezcoperit că o bere/zi mărește activitatea antioxidantă, care poate împiedica formarea cataractei. Efectele pot fi contrare, în situația în care exagerați cu consumul zilnic.

Cu atât de multe beneficii, nici nu surprinde că românii aleg de cele mai multe ori consumul de bere. În detrimentul altor tipuri de băuturi alcoolice.
Te-ar mai putea interesa: