Beau ceai verde ca sa fiu mai destept

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments
ceai_verde

Beau ceai verde ca sa fiu mai destept

Sa stiti ca mi se intampla si asta, nu des, dar se intampla. Imi place sa merg in Centrul Vechi, sa-mi deschid laptopul si sa comand un simplu ceai verde. Imi place sa fie atat de verde, incat sa se piarda primavara in el. Asa… ca sa fiu si poet!

Acum, dupa ce am citit un studiu interesant, realizat de oamenii inteligenti din Elvetia, am inteles ce mi se intampla, de fapt. Daca la doua’s de ani imi placea sa fiu cool si o ardeam pe tarie, acum imi place sa fiu inteligent si o ard pe… ceai verde. Ma bucur ca nu ma sustin cercetatorii, pentru ca altfel as fi crezut ca drumul meu de aici incepe in camasa de forta.

Sa vedem ce se intampla…

Cercetarea realizata de oamenii de stiinta de la Basel din Elvetia a aratat ca extractul de ceai verde mareste gradul de conectivitate al creierului. Dupa ce au consumat ceaiul verde, memoria de lucru a voluntarilor a functionat mult mai bine decat a celor care au luat placebo.

In plus, pentru a evidentia si mai serios efectele benefice ale ceaiului verde, voluntarii au fost supusi si unui test RMN. Rezultatele au fost clare: cei care au consumat ceai verde au avut o conectivitate mai buna intre cortexul frontal si cel parietal al creierului.

Asadar, acestea fiind spuse… sa ciocnim o ceasca de ceai si sa servim o partida de… sah!
Te-ar mai putea interesa: