Bea bere si scapi de cheagurile de sange

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Bea bere si scapi de cheagurile de sange

Inca o veste buna despre bere si consumul ei. Pot sa spun ca saptamana aceasta am stat sub… aroma berii. S-a descoperit ca un consum moderat de bere impiedica formarea cheagurilor de sange, fapt care duce la o protectie sporita a organismului impotriva trombozei venoase in randul barbatilor.

Imi e greu sa cred ca nu ai auzit de cazuri in care s-a intampla o tragedie din cauza acestei boli necrutatoare. Un cheag de sange pribeag prin organism care se opreste unde nu trebuie si gata… istoria se scrie cu litere negre.

“Tromboza venoasa profunda, tromboembolismul venos si embolia pulmonara sunt boli care implica numerosi factori de risc, comuni cu tromboza arteriala, cum ar fi varsta, obezitatea sau fumatul. Un consum moderat de bere ar putea reduce riscul de tromboembolism venos idiopatic deoarece se pare ca produce efecte anti-trombotice prin scadearea agregarii plachetelor sanguine, prin cresterea nivelelor de activator tisular al plasminogenului si prin scaderea cantitatii de fibrinogen“, a declarat Corina Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Mai pe intelesul nostru, daca bei intre 4 si 14 beri pe saptamana exista un efect de protectie datorat consumului moderat de alcool asupra riscului de tromboza venoasa. Astfel, autorii studiului au ajuns la concluzia ca barbatii ar putea fi protejati impotriva trombozelor venoase atunci cand aleg sa bea bere in cantitati moderate, fara sa depaseasca insa cantitatea recomandata. Un consum moderat de bere inseamna o cantitate de 660 ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei, cu o concentratie alcoolica de maxim 5%.

Asadar, sa ne cinstim baieti. Ne vedem in Centrul Vechi, da?
Te-ar mai putea interesa: