Băuturi speciale de încercat pe ger

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Băuturi speciale de încercat pe ger

Centrul Vechi arată în aceste zile de parcă e pregătit pentru party-urile de Crăciun. Zăpada s-a potrivit de minune cu clădirile vechi, barurile şi pub-urile care te îmbie cu oferte de băuturi calde, pentru a mai domoli gerul de afară. Dacă vrei altceva decât tradiţionalul vin fiert, îţi recomandăm astăzi câteva băuturi care, cu siguranţă, o să mai îndulcească efectele celor minus 10-15 grade Celsius din termometre. 

Începem cu o băutură greu de pronunţat – Glugwein. După cum credem că ai ghicit, este un drink inventat de nemţi şi realizat din vin roşu, suc de portocale, lămâie, anason, scorţişoară şi foarte puţin suc de lămâie.

La fel ca vinul fiert, ingridientele se fierb la foc mediu timp de aproape 30-45 de minute înainte de a fi servite într-o cană, alături de nişte biscuiţi.

O altă băutură interesantă, de sezon, este Canelazo. Originară din Columbia, aceasta se prepară din apă fierbinte cu aguardiente alb (băutură alcoolică apropiată ca gust de vodkă, dar specifică Americii Latine), scorţişoară, lime, şi puţin zahăr brun. Paharul se ornează pe margine cu zahăr caramelizat. O nebunie!

Tom și Jerry este un drink din rom negru, brandy, lapte fierbinte și un ou crud, amestecate într-o cană de cafea. Este considerată o băutură perfectă pentru femei, atunci când o beau bărbaţii.

Dacă tot suntem la capitolul băuturi… potente, vă prezentăm şi Bombardino, un hit lansat de italienii care merg la ski. Combinaţia de brandy cu lichior de ouă sau Advocaat te loveşte ca o bombă, satisfacţia fiind garantată.

Sicap şarap. Încercaţi să exersaţi pronunţia aceste băuturi pentru că merită. Inventată de turci, aceasta este realizată din vin roşu, portocale, măr, scorţişoară, cuişoare, smochine uscate, zahăr şi caise uscate. Toate acestea sunt fierte la foc mediu timp de aproape o oră. Rezultatul. Fără cuvinte. Aromele sunt fabuloase, iar efectul garantat.

Dar de Sidecar ai auzit? Un cocktail din suc de lămâie și brandy de pere. O băutură siropoasă care se bea caldă, la gura şemineului. E mai mult pentru femei, pentru că este foarte dulce.

Ai auzit vreodată de Caribou? O băutură tradiţională din provincia canadiană Quebec, care vine sub forma unui amestec de vodkă, cognac, sherry canadian şi sirop de arţar bine încălzite. O să îţi dea nişte senzaţii pe măsura aşteptărilor, dacă o găsești undeva. Noi am căutat-o spre degustare dar nimic. Te ținem la curent în cazul în care o găsim

Dar de Whisky Mac ai auzit? O băutură inventată de un comandant din India colonială britanică, care include părți egale de whisky din malț de orz și vin din ghimbir. Rezultatul este o băutură de sezon care o să te încălzească şi o să îţi redea buna dispoziţie. Și pe aceasta am vrut să o încercăm, nu am găsit pe nimeni care să comercializeze vin din ghimbir. Și asta rămâne la stadiul de proiect…