Bărbați cu păr pe piept sau fără? Uite cum preferă femeile!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Bărbați cu păr pe piept sau fără? Uite cum preferă femeile!

Un studiu australian a analizat ce preferă majoritatea femeilor în materie de piept masculin. Rezultatele au arătat că în topul preferințelor sunt acei bărbați cu puțin păr pe piept și în jurul areolelor.

Cercetătorii au fotografiat bărbații cu diferite grade de păr pe corp, mai întâi în stare naturală, apoi proaspăt rași. Într-un sondaj desfășurat online, femeilor li s-au arătat două astfel de fotografii în același timp, dintre care trebuia să aleagă pe aceea pe care o considerau mai atractivă.

Astfel, cele mai multe dintre femei au considerat că bărbații cei mai arătoși sunt aceia cu puțin păr pe piept. Aceștia au fost urmați de bărbații proaspăt rași, bărbații cu super puțin păr natural pe piept, locurile 4 și 5 fiind ocupate de bărbații cu păr mediu și mult pe piept.

Femeile tind să fie atrase de “niveluri intermediare de masculinitate”, spune Tamsin Saxton, Ph.D., profesor de psihologie la Universitatea Northumbria, potrivit Men’s Health.

Puțin păr pe corp nu strică, acesta fiind simbol al bărbăției. Totuși, oamenii pot considera în mod inconștient că prea mult păr pe corp sugerează agresivitate și dominare.

Trendurile pot ajuta, de asemenea, la a explica de ce femeile preferă ca bărbații să aibă puțin păr pe piept. Astfel, de la o perioadă la alta, gusturile evoluează, se schimbă (vezi „porntashes” din anii 70 sau „mutton chops” din secolul XIX). Mai mult, odată cu schimbarea obiceiurilor bărbaților în materie de epilat, au fost modelate și preferințele femeilor.

Desigur, unele femei (și bărbați homosexuali), încă iubesc un piept luxuriant, plin de păr. Deci dacă nu ești genul care să se epileze, nu te alarma, vei găsi tu acea jumătate care să te aprecieze exact așa cum ești!

Sursă foto: Men’s Health
Te-ar mai putea interesa: