Bananele – beneficii asupra sănătății. Recomandări de cocktailuri cu banană

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Bananele – beneficii asupra sănătății. Recomandări de cocktailuri cu banană

Deși fructe tropicale, bananele reprezintă unele dintre cele mai iubite fructe, chiar și printre români. Sunt extrem de sățioase, astfel că bananele constituie o gustare excelentă.

Mai mult, acestea reprezintă și numeroase beneficii asupra sănătății. Astfel, bananele reprezintă o excelentă sursă de potasiu cardioprotector. Acestea contituie un prebiotic eficient, sporind abilitatea organismului de a absorbi calciu. Totodată, bananele contribuie la creșterea nivelului de dopamină, noradrenalină și serotonină, substanțe chimice ale creierului care contracarează depresia.

Pe lângă potasiu, bananele sunt o sursă delicioasă de fibre, magneziu, vitamina B6 și vitamina C.

Porția recomandată de servire a acestui fruct este o banană medie.

Valori nutritive pentru o banană medie

 • 105 calorii
 • 4 grăsimi
 • Colesterol 0
 • 1 miligram sodiu
 • 27 grame de carbohidrați
 • 3 grame de fibre dietetice
 • 14 grame de zahăr
 • 3 grame de proteine

E drept că bananele nu sunt unul dintre cele mai prietenoase alimente atunci când îți dorești să scazi în greutate. Altfel, acestea reprezintă o sursă însemnată de nutrienți valoroși pentru organism.

Recomandare: Dacă preferi bananele mai dulci, atunci lasă-le să se coacă mai mult. Pentru a grăbi procesul de coacere, pune banana într-o pungă de hârtie alături de o roșie și un măr. Iar dacă vrei ca aceasta să se mențină timp îndelungat, păstreaz-o în frigider. Coaja se va înnegri, însă ea va rămâne la fel de fermă și gustoasă.

E adevărat că bananele reprezintă o gustare excelentă atunci când sunt consumate simple, însă ele pot fi consumate și în diverse mixuri. Tindem să credem că cocktail-urile reprezintă cea mai gustoasă variantă de servire. Descoperă mai jos două astfel de variante:

Recomandare de servire:

1.Bad Girl Cocktail 

Ingrediente:

 • 1 parte lichior de banane;
  1 parte Rom Malibu;
  1 parte cremă;
  1 parte lichior de ou;
  1 felie de banană;

Mod de preparare: Umpleți un blender cu cuburi de gheață. Adăugați toate ingredientele. Amestecați până se omogenizează și turnați într-un pahar de cocktail răcit. Decorați cu banane!

2.Yellow Bird Martini

Ingrediente:

 • 1 ½ părți rom cubanez cât mai vechi;
  ½ parte lichior de banane;
  ¼ parte lichior Galliano;
  1 parte suc de lămâie;
  1 parte suc de ananas;
  ¼ cognac de caise;
  ¼ cognac de caise;
  1felie banană;

Mod de preparare: Umple un shaker cu cuburi de gheață, după care adaugă toate ingredientele. Agită, apoi toarnă într-un pahar de cocktail înghețat. Decorează cu felia de banană!

 
Te-ar mai putea interesa: