Bacardi cumpără Patron cu 5,1 miliarde dolari

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

Bacardi cumpără Patron cu 5,1 miliarde dolari

Bacardi Limited, ceea mai mare companie privată de bături alcoolice din lume, a anunțat ieri, încheierea tranzacției care face din compania deținută de o familie, singurul proprietar al Patron Spirits International și a brandului Patron – cel mai vândut brand premium de tequila din lume.

Bacardi a făcut un prim pas în 2008, atunci când a achiziționat 30% din acțiunile companiei Patron Spirits. Această tranzacție face din Bacardi Limited, compania numărul 1 în segmentul super premium în Statele Unite. Tequila Patron fiind liderul pe vânzări în segmentul super premium.

“Suntem bucuroși să anunțăm bun venit echipei Patron în familia Bacardi” spune Mahesh Madhavan, CEO al Bacardi Limited. “Suntem în continuare inspirați de pasiunea, atenția la detalii și dedicația către calitate. Promisiunea noastră este să păstrăm toate acestea pentru a garanta integritatea produsului, marketingul invoativ și succesul comercial al Tequila Patron pentru anii care urmează.”

“Acesta este o zi foarte importantă pentru noi la Patron Spirits, și suntem optimiști în ceea ce privește oportunitățile ce ni se aștern în viitor. Cu prezența internațională a Bacardi, avem un potențial vast pentru a crește brandul Patron în afară Statelor Unite ceea ce este extrem de incitant” a spus Președintele și CEO-ul, Patron Spirits, domnul Edward Brown. “Patron a fost o pasiune personală pentru aproape 20 de ani, și sunt foarte fericit să fim parte a familiei Bacardi.

Despre Bacardi Limited

Ceea mai mare companie privata de băuturi alcoolice din lume, ce produce și promovează branduri recunoscute de băuturi alcoolice și vinuri la nivel internațional. Partofoliul Bacardi cuprinde mai mult de 200 de branduri și etichete, incluzând romul Bacardi, vodka Grey Goose, whisky Dewar’s, ginul Bombay Sapphire, vermouth-ul și vinurile spumante Martini, tequila Cazadores și multe altele din care mai selectăm, vodka Eristoff, lichiorul de soc St-Germaine, sau whisky-ul William Lawson’s. Compania a fost fondată pe 04 Februarie 1862, cu mai mult de 156 ani în urmă, în Santiago de Cuba și operează mai mult de 20 fabrici, incluzând aici, distilerii și stații de îmbuteliere. Totodată vinde propriile branduri în mai mult de 170 de țări, inclusiv în Romania prin importatorul și distribuitorul BDG.

Despre Patron Spirits

Patron este unul dintre producătorii mondiali de băuturi super și ultra premium. Portofoliul său include brandurile Patron, Roca Patron, Gran Patron, XO Cafe, Citronge, Pyrat și Ultimat – ce sunt prezente în mai mult de 100 de țări din lume.
Te-ar mai putea interesa: