15 August: Ziua Marinei Române 2017. Uite ce activități se desfășoară!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

15 August: Ziua Marinei Române 2017. Uite ce activități se desfășoară!

Anul acesta, Ziua Marinei Române este sărbătorită azi, 15 august, chiar de Sfânta Maria. Cu această ocazie, vizitatorii vor avea acces la diverse activități specifice: ateliere de scufundări, jocuri, concursuri marinărești, o paradă a ambarcațiunilor și o expoziție de tehnică militară și armament.

Ce reprezintă Ziua Marinei Române

Ziua Marinei Române, este o sărbătoare civilă și militară, marcată de autoritățile publice și celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cu caracter evocator, în spiritul tradițiilor poporului român, precum și prin ceremonii militare și religioase organizate de Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Administrației și Internelor.

A fost instituită prin Legea nr. 382 din 28 septembrie 2004, publicată în Monitorul Oficial partea I, nr. 896 din 1 octombrie 2004. Începând din anul 2009, ziua de 15 august a fost declarată sărbătoare națională.

Activități desfășurate de Ziua Marinei Române 2017

Forţele Navale Române sărbătoresc azi, 15 august, începând cu ora 09:55, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei din Constanţa, exerciţiul întrunit Ziua Marinei Române 2017. Evenimentul va fi celebrat alături de publicul larg, fapt ce reprezintă o premieră în istoria spectacolului naval.

Ceremonia va debuta cu intonarea Imnului Național, timp în care, pe catargul de pe faleză va fi ridicat cel mai mare drapel de la malul Mării Negre, iar la bordul navelor, militarii vor arbora pavilionul, geacul şi Marele Pavoaz, se arată într-un comunicat al Forțelor Navale Române, potrivit libertatea.ro.

Exercițiul Demonstrativ întrunit de Forțele Navale Române 17, pe mare, în fața Comandamentului Flotei se va desfășura până la ora 13:00.

La orele prânzului, mai exact în intervalul 13:00-15:00, în Portul Tomis se vor desfășura diverse jocuri și concursuri marinărești.

La ora 20:00, Muzica Militară a Forţelor Navale va susţine un concert extraordinar pe faleza Cazinoului, iar navele din dispozitiv vor aprinde pavoazul electric.

Seara se va încheia cu retragerea cu torţe a marinarilor militari, de la ora 22:00, respectând următorul traseu: Vraja Mării – Comandamentul Flotei – Piaţa Ovidiu – Prefectura Constanţa.

Evenimentele de Ziua Marinei se desfășoară și în alte orașe din țară – Mangalia, Brăila, Galați, Medgidia, Tulcea. La București, în această dimineață, între orele 9:00-12:00, în Parcul Herăstrău, zona Debarcader, va avea loc ceremonialul militar și religios, precum și diverse jocuri și concursuri marinărești.
Te-ar mai putea interesa: