4 august: Ziua Internațională a Berii

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

4 august: Ziua Internațională a Berii

Ziua Internațională a Berii este o celebrare la nivel mondial a berii, care are loc în puburile și fabricile de bere de peste tot din lume. Ziua internațională a Berii are loc în fiecare an în prima vineri din luna august.

Sărbătoarea reprezintă un bun motiv pentru iubitorii de bere din întreaga lume, să țină un toast pentru toate butoaiele de bere și barmanii de peste tot în lume.

Ziua Internațională a Berii a fost introdusă pentru prima dată în anul 2008, iar în acest an sărbătoarea se desfășoară pe 4 august. Alegerea acestei luni în cinstea uneia dintre cele mai consumate băuturi alcoolice din lume, s-a datorat în primul rând vremii perfecte de vară, precum și distanței însemnate față de alte evenimente importante dedicate berii.

Ce scop are Ziua Internațională a Berii

Ziua Internațională a Berii are 3 scopuri importante:

  • Reuniunea cu prietenii și bucuria comună de a savura bere;
  • Sărbătorirea femeilor și bărbaților care se implică în prepararea și servirea berii;
  • Aducerea lumii împreună, prin sărbătorirea berilor specifice tuturor națiunilor și culturilor, în această zi remarcabilă.

Cum poți sărbători Ziua Internațională a Berii

Dat fiind că berea se află în topul preferințelor românilor, atunci când vine vorba de băuturi alcoolice, vă propunem câteva metode prin care să sărbătoriți așa cum se cuvine această sărbătoare:

  • Sună-ți prietenii și haideți cu toții la o bere! Doar nu vrei să savurezi bere de unul singur în o așa zi importantă… doar știi că o bere merge mult mai bine, atunci când ești într-un mediu destins, alături de prieteni. Așadar, hai cu gașca la o terasă în Centrul Vechi!
  • Descoperă evenimentele desfășurate în cinstea Zilei Internaționale a Berii! Verifică evenimentele puburilor din Centrul Vechi! Sigur vei da măcar peste un astfel de eveniment.
  • Fă cinste cu o bere unui prieten! E lucru cunoscut și testat că o bere primită de la altcineva parcă intră mai bine ca oricând. Așadar, fă cinste cu o bere unui prieten, tu primești alta la schimb și toată lumea e fericită!
  • Testează o bere pe care nu ai mai gustat-o până acum! Una specifică unei culturi noi… nu e deloc rău ca, adesea, să facem loc noutății în viața noastră. Așadar, chiar dacă ai o bere preferată, nu ezita să fii aventurier și să încerci un tip nou de bere. Cine știe, poate chiar îți place și astfel ajungi să ai și o a doua bere preferată. 😀
  • Mulțumește producătorului berii tale favorite, precum și barmanului tău! Nu uita că există nenumărați oameni în industria berii… o mulțime care o produc, o comercializează și o servesc. Așadar, nu ezita să le oferi acestora un semn de mulțumire. Un mic review, un sfat sau orice îți trece prin minte care să le facă ziua mai frumoasă, va fi de bun augur.

Și pentru că berea nu ne cucerește doar prin gust, ci și prin beneficiile sale, nu ezita să le descoperi și tu AICI.

 
Te-ar mai putea interesa: