2 August: Ziua Cărților de colorat. Ce beneficii are coloratul?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

2 August: Ziua Cărților de colorat. Ce beneficii are coloratul?

Deja ne-am obișnuit că americanii au o zi specială pentru absolut orice, de la ziua prieteniei sau a diverselor deserturi, până la ziua cărților de colorat, așa că azi vă propunem să ne alăturăm și să o sărbătorim și noi pe cea din urmă!, ocazie cu care vom descoperi ce beneficii are coloratul. 

Ziua Cărților de colorat se sărbătorește anual pe 2 august, iar în SUA, bibliotecile din diverse state dedică diverse evenimente speciale acestei zile, toate având în prim-plan coloratul. Scopul acestei zile este acela de a sărbători beneficiile coloratului, dedicând întreaga zi acestei acțiuni.

Toată lumea iubește coloratul, toți l-am practicat la un moment dat. Mulți încă îl practică, indiferent de vârstă. Pentru că acesta are numeroase avantaje pentru practicanți, de Ziua Cărților de colorat, vă propunem să descoperim și noi câteva dintre acestea.

Beneficii ale coloratului pentru adulți

  • Coloratul antrenează ambele părți ale emisferei cerebrale. Psihologul Gloria Martinez Ayala susține că acțiunea de a colora implică deopotrivă logică și creativitate. Atunci când apelăm la logică pentru a alege o culoare potrivită pentru o anumită formă sau model, activăm partea analitică a creierului. În schimb, atunci când decidem în ce mod să combinăm culorile, activăm partea creativă. Astfel, are loc stimularea ambelor zone ale cortexului cerebral.
  • Coloratul ne scapă de stres și anxietate. Din ce în ce mai mulți adulți se confruntă cu aceste stări psihice. Pentru a-i ajuta pe pacienți să se relaxeze, terapeuții apelează destul de des la paginile de colorare pentru adulți. De asemenea, există cercetări pe această temă care susțin că paginile de colorat și cărțile de colorat pentru adulți pot fi folosite sub forma unui „preludiu” pentru tratamentul obișnuit împotriva tulburărilor mentale.
  • Coloratul ne ajută să devenim mai creativi și să ne exprimăm mai ușor. Practicată regulat, această activitate vă ajută să vă dezvoltați unele abilități. Spre exemplu, veți avea un simț mai fin în ceea ce privește asocierea culorilor la haine sau în interiorul locuinței. Mai mult, coloratul va stimula creativitatea și la locul de muncă, în cadrul activităților ce au la bază gândirea analitică sau diverse jocuri.
  • Coloratul stimulează concentrarea. Nu pare foarte solicitantă, însă această activitate presupune concentrare și atenție, atunci când o desfășurăm. Gândește-te de câtă meticulozitate și răbdare ai nevoie pentru a colora un spațiu foarte strâmt, fără să depășești marginile. Vestea bună e că această concentrare nu vine la pachet cu dureri de cap, ci te va ajuta să te relaxezi, să te detașezi de problemele și agitația din jur. Coloratul funcționează foarte bine și împotriva utilizării în exces a tehnologiei.
Te-ar mai putea interesa: