Ăsta e cadoul cu care nu dai greș! Cercetătorii au descoperit.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Ăsta e cadoul cu care nu dai greș! Cercetătorii au descoperit.

Când suntem puși în situația să alegem cadoul perfect, pentru o persoană dragă, mereu ne cuprinde teama. Oricât de bine am cunoaște acea persoană, frica să nu o dăm în bară e inevitabilă.

Să alegem un cadou simbolic și sentimental sau unul material? Desigur că cercetătorii au găsit răspunsul și la această dilemă!

Potrivit ScienceDaily, cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon au efectuat un studiu pentru a investiga dacă beneficiarii primesc darurile pe care le doresc, iar constatările lor nu prea sunt încurajatoare.

Astfel, când au posibilitatea de a alege între un cadou cu valoare sentimentală (de exemplu o fotografie de la un eveniment special) versus un cadou mai superficial (cum ar fi un tricou de la echipa de sport favorită), cei care oferă cadouri optează mai des pentru darurile superficiale decât primitorii s-ar aștepta.

De ce predomină această decizie? Potrivit acestui studiu, se pare că majoritatea oamenilor nu sunt siguri dacă un cadou prea sentimental va fi plăcut pentru destinatar. Astfel, aceștia consideră că nu vor da greș cu un cadou care să se plieze preferințelor și intereselor destinatarilor.

Potrivit autorilor studiului, atunci când facem cadouri, evităm pe cele cu valoare sentimentală, de teamă să nu eșuăm. Probabil în acest sens, dezamăgirea nu ar fi doar a destinatarului, ci și celui care oferă, întrucât se implică mai mult în pregătirea cadoului. Astfel, optăm pentru un lucru sigur, însă fix atunci se întâmplă ca destinatarul să aibă așteptări pentru un cadou cu valoare sentimentală.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii au realizat două experimente, unul a fost pentru prieteni, iar celălalt pentru iubiți. Interesant este că nici în cazul cuplurilor, partenerii nu primeau cadouri emoționale ori de câte ori se așteptau la asta… hmmm, a uitat lumea să fie romantică sau pur și simplu, „romantic” a căpătat alt sens? Sau comoditatea ne-a acaparat în întregime…

Concluzia finală a cercetătorilor susține că oamenii cheltuie miliarde de dolari anual pe cadouri, însă nu în direcția cea bună. Totodată, potrivit acestora, cei care primesc cadouri se simt mult mai apropiați și conectați cu o persoană, dacă aceasta din urmă oferă un cadou sentimental.

Deci, dacă vrei să surprinzi pe cineva, nu te grăbi să-ți golești buzunarul pentru un cadou scump! Mai degrabă, gândește-te cu ce surpriză sentimentală să o dai pe spate!
Te-ar mai putea interesa: