O alimentație sănătoasă te ajută să ai un miros irezistibil

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

O alimentație sănătoasă te ajută să ai un miros irezistibil

Irezistibilitatea și atractivitatea unei persoane nu țin doar de aspectul fizic, ci aceste trăsături sunt conferite de mai multe componente cum ar fi modul de a vorbi, simțul umorului și chiar modul în care mirosim. În acest sens, un studiu publicat în Human Behavior and Evolution a descoperit că o alimentație sănătoasă ajută bărbații să miroasă irezistibil în fața femeilor.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii au recrutat 43 de bărbați sănătoși și nefumători, cu vârste între 18 și 30 de ani, și i-au întrebat ce tip de alimentație practică. De asemenea, specialiștii au utilizat un instrument pentru spectofotometria pielii: acesta luminează pe piele pentru a detecta cantitatea de carotenoide sau antioxidanți, găsite de obicei în legumele roșii, galbene și portocalii consumate.

Ulterior, fiecărui participant i-a fost dat un tricou de bumbac, pe care a trebuit să-l poarte pentru o perioadă de 48 de ore, fiind rugați ca o oră pe zi să facă exerciții fizice, fără ca apoi să se spele sau să utilizeze deodorant. Apoi, tricourile au fost împachetate și trimise către 9 femei care să le miroasă.

Care au fost rezultatele? Femeile au evaluat tricourile provenite de la bărbații care au consumat în principal fructe și legume (deci au avut un nivel mai crescut de carotenoide și antioxidanți), ca mirosind cel mai bine, simțindu-se arome florale, fructate sau dulci. Totodată, acestea au evaluat și tricourile transpirate ale bărbaților care au consumat mulți carbohidrați. Femeile au fost de părere că mirosul acestora era mai puternic și mai puțin plăcut.

Cu privire la acest experiment, unul dintre autorii studiului – Ian Stephen de la Universitatea Macquarie din Australia – a declarant: „Știm de ceva vreme că mirosul este o componentă importantă a atractivității, mai ales pentru femei.”

Deci? Putem spune că o alimentație sănătoasă te ajută să miroși mai bine, stârnind în acest mod interesul femeilor? Cercetătorii nu sunt siguri, însă, potrivit Men’s Health, multe vinuri cu un miros puternic și plăcut sunt produse din defalcarea bacteriană a beta-carotenului, unul dintre pigmenții conținuți în fructe. Și se pare că acestea au mirosuri similare cu tricourile care au fost considerate că miros cel mai bine, în experimentul menționat.

De asemenea, indirect, consumul de fructe și legume bogate în carotenoide – morcovi, roșii, pepene roșu, cartofi dulci – determină îmbunătățirea aspectului tenului, astfel că tu vei fi mai atractiv și cu mai multă încredere în sine la următoarea ta întâlnire.
Te-ar mai putea interesa: