Alergenii afisati in restaurante. OBLIGATORIU!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Alergenii afisati in restaurante. OBLIGATORIU!

Am aflat astazi o veste de veste si m-am gandit sa o aflati si voi, direct de la mine. Uniunea Europeana obliga restaurantele si cafenelele sa afiseze in locatiile lor o lista cu cele 14 alimente care ar putea cauza reactii alergice.

Directorul Asociatiei Restaurantelor din Marea Britanie a declarat ca este ridicol de complicat si aproape imposibil pentru majoritatea restaurantelor sa respecte noua lege. “Desi este bine intentionata, este extreme de complicata. Trebuie sa analizam fiecare produs din meniu, si, de exemplu, daca vrem sa cumparam sosuri, trebuie sa contactam producatorii si sa le cerem detalii despre alergeni”, a adaugat barbatul, care este de parere cel mai bine ar fi ca persoanele cu alergii sa atentioneze chelnerii înainte de a da o comanda. Astfel, acestia vor fi capabili sa precizeze care sunt felurile de mâncare care le-ar putea provoca alergii.

Oricine vanzator de alimente va fi obligat sa incadreze ingredientele produsului vandut inr-una din cele 14 categorii de alergeni alimentari, de la soia, lapte si mustar la susan, lupin sau dioxid de sulf.

Iata care este lista completa cu cei 14 alergeni alimentari:

1. Gluten
2. Crustacee
3. Moluste
4. Peste
5. Alune
6. Lupin
7. Alune de copac
8. Soia
9. Oua
10. Lapte
11. Telina
12. Mustar
13. Susan
14. Dioxid de sulf
Te-ar mai putea interesa: